Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών: “Αν μας πουν ότι πρέπει να γίνει lockdown, θα το κάνουμε”

Εντονη είναι η ανησυχία στο δήμο Νεάπολης – Συκέων στη Θεσσαλονίκη μετά και την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην περιοχή.

Τον προβληματισμό αυτό για τα νέα κρούσματα εξέφρασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ο κ. Δανιηλίδης μιλώντας στο MEGA»  υποστήριξε πως «από μέρα σε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα» για τον ιό, συμπληρώνοντας πως θα πρέπει οι πολίτες να μην χαλαρώσουν και να συνεχίσουν να τηρούν όλα τα μέτρα.

Μάλιστα σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, υπάρχουν δεκάδες κρούσματα σε δομές και συλλόγους του δήμου, ενώ εκατοντάδες άτομα έχουν μπει σε καραντίνα. «Το 75% των κρουσμάτων είναι παιδιά. Ανάμεσα τους είναι παιδιά 15 ετών, αθλητές και πρωταθλητές» υπογράμμισε ο κ. Δανιηλίδης, τονίζοντας για μια ακόμα φορά το γεγονός ότι κανείς δεν είναι απολύτως προστατευμένος από τον κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης  Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Νεάπολη (ΦΩΤΟ)

Όπως υποστήριξε ο κ. Δανιηλίδης, τα κρούσματα είναι σε διαφορετικές περιοχές του δήμου Συκεών, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει φόβος ότι μπορεί να αυξηθούν σε δεκάδες.

Τέλος, σημείωσε ότι έχει ζητήσει να πάει στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να εξετάσουν τα δεδομένα και να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις. «Αν μας πουν ότι πρέπει να γίνει lockdown, θα το κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης.

Κλείνουν δημοτικές εγκαταστάσεις

Μετά και την αύξηση των κρουσμάτων στο δήμο Νεάπολης  – Συκέων αναμένεται να υπάρξουν κινήσεις από το δήμο για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κλείσουν όλα δημοτικά τα γυμναστήρια, τα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Επίσης, αναμένεται να κλείσουν όλα τα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου κλπ, καθώς και όλες οι αίθουσες που φιλοξενούν θεατρικές και χορευτικές ομάδες κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *