Δημητρακόπουλος για Φιλιππίδη: «Παραμένει το στίγμα και θα δώσουμε στίγμα για να φύγει»

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη μίλησε σήμερα (10/2) ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Όπως τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια που όλοι είναι ικανοποιημένοι. Οι δύο καταγγέλλουσες επειδή καταδικάστηκε για την απόπειρα βιασμού, από την άλλη, η πλευρά Φιλιππίδη από την αθώωση για τον βιασμό.

Επέμεινε ωστόσο ότι, «παραμένει το στίγμα για τον Πέτρο Φιλιππίδη και θα δώσει τον αγώνα για να δικαιωθεί πλήρως και να φύγει».

Η υπόθεση θα κριθεί δευτεροβάθμια, στο Εφετείο και χωρίς να προδικάσει την απόφαση, «έχεις μόνο δύο κατηγορίες και λιγότερους μάρτυρες, αλλά και υπαναχώρηση».

Δείτε επίσης: Πέτρος Φιλιππίδης: Ενοχος αλλά εκτός φυλακής για τις δύο απόπειρες βιασμού

Ερωτηθείς για τις πρώτες κουβέντες του ηθοποιού μετά την απόφαση, αρκέστηκε να πει πως, «υπήρχε η χαρά, αλλά υπήρχε και η λύπη ότι υπάρχουν οι δύο απόπειρες. Τώρα θα υπάρχει ο αγώνας για να βρει βηματισμό ο Πέτρος Φιλιππίδης».

«Ήταν συντριπτικά τα στοιχεία», κατέληξε για την κατηγορία του βιασμού, από την οποία αθωώθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Τέλος, όσο αφορά στην Εύα Καϊλή, υπόθεση την οποία επίσης διαχειρίζεται, σημείωσε πως, «στις 16 /2 θα δοθεί η μάχη για να αφεθεί ελεύθερη κι αν δεν αποφυλακιστεί και πάλι, θα πάμε στο Εφετείο», είπε κατηγορώντας τους δικαστές ότι έχουν επιχειρήματα που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα, αφού «μιλάνε για Καταριανούς που θα την απαγάγουν».

Ένοχος αλλά εκτός φυλακής ο Φιλιππίδης

Να σημειωθεί πως ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να χορηγήσει στον καταδικασθέντα Πέτρο Φιλιππίδη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.

Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε από το δικαστήριο να μην εξαντλεί την αυστηρότητα του στο πρόσωπο του κατηγορουμένου.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή κάθειρξης έξι ετών στο Πέτρο Φιλιππίδη για κάθε πράξη απόπειρας βιασμού για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.

Η πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη με τους συνηγόρους του να χαρακτηρίζουν τραγικό λάθος και έγκλημα κατά της δικαιοσύνης τη πιθανή απόφαση του δικαστηρίου για επιβολή ποινής κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Έντεκα μήνες μετά την έναρξης της πολύκροτης δίκης για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη το δικαστήριο, μετά από μαραθώνια διάσκεψη, κατέληξε σε ετυμηγορία: αθώος για το αδίκημα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση, ένοχος για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού κατά συρροή. Η κρίση των τριών τακτικών δικαστών πρόεδρος η Αντωνία Μεγγούλη και μέλη ο Γεώργιος Τζιώτης και η Αμαρυλλίς Πλάκα) και των τεσσάρων ενόρκων ήταν ομόφωνη. Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε μετά από 45 συνεδριάσεις.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Πηγή: ant1news.gr