Δήμος Νεάπολης Συκεών: Ακόμα ένα κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο

δήμος Νεάπολης - Συκεών

Απολύμανση στους σχετικούς χώρους

Ενας υπάλληλος του δήμου Νεάπολης Συκεών στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, με τα συνολικά κρούσματα στον Τομέα Καθαριότητας να ανέρχονται στα έξι.

Σύμφωνα με  σχετική ανακοίνωση, νέοι προληπτικοί έλεγχοι έρχονται ως συνέχεια των πρωτοβουλιών του δήμου που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν για όλους τους εργαζόμενους, αρχίζοντας από την Καθαριότητα και τους εργαζόμενους σε αυτήν που ανήκουν στις ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Τάσου Τσακιρίδη, του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Αντώνη Σαουλίδη και του στελέχους της Π.Π. Μηνά Μοναστηρίδη, εξετάστηκε η κατάσταση μετά και το ένα νέο κρούσμα που εμφανίστηκε στο Γραφείο Κίνησης στο Εργοτάξιο, γεγονός που κινητοποίησε το μηχανισμό του δήμου.

Έτσι, με εντολή του δημάρχου χθες έγινε γενική απολύμανση στους χώρους των διοικητικών Υπηρεσιών και στο εργοτάξιο Καθαριότητας, ενώ μεθαύριο το πρωί (Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, στις 6 π.μ.) θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικά τεστ για 50 εργαζόμενους της Υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης  Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Νεάπολη (ΦΩΤΟ)

Σημειώνεται ότι τα θετικά κρούσματα κορονοϊού Covid-19 στην Υπηρεσία Καθαριότητας, μετά το τελευταίο κρούσμα, ανέρχονται σε έξι συνολικά, με τρία από αυτά να προέρχονται από τα συνεργεία αποκομιδής απορριμμάτων.

«Οι εξελίξεις στον τομέα Καθαριότητας με τα διαδοχικά, αλλά ευτυχώς ελάχιστα, θετικά κρούσματα, διατηρεί την κατάσταση σοβαρή και κρίσιμη, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί», επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας για μια ακόμη φορά τους πολίτες να είναι «πιο αυστηροί στη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, αποφεύγοντας την καθημερινή εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους και διατηρώντας τα με ασφαλή τρόπο στα μπαλκόνια των οικιών τους», όπως επίσης «να αποφεύγουν και το κλάδεμα των δένδρων και θάμνων στα οικόπεδά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *