Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Ενισχύεται σημαντικά το κοινωνικό παντοπωλείο (ΦΩΤΟ)

Με νέες μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ειδών καθαριότητας ενισχύθηκε σήμερα το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο υποστηρίζει 350 άπορες οικογένειες με σχεδόν 1.200 μέλη.

Πρόκειται για τη χορηγία της αλυσίδας My Market η οποία, μετά από πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, τροφοδοτεί τους δήμους και τις κοινωνικές τους δομές εν μέσω της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19. Συνολικά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών παρέλαβε σήμερα ένα φορτίο αποτελούμενο από περίπου 20.000 τεμάχια 17 διαφορετικών ειδών, μεταξύ των οποίων ζυμαρικά, ελαιόλαδο, όσπρια, γάλα, τοματοπολτός, χαρτί υγείας, απορρυπαντικά, κ.λπ.

«Η ανταπόκριση των επιχειρήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων στην πρόσκληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών που στηρίζουν εν μέσω της κρίσης άπορους, ανήμπορους και κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας, αποδεικνύεται ισχυρός παράγοντας ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος, παρουσία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Παρής Γενίτσαρη παρέλαβε την ανθρωπιστική βοήθεια από τον περιφερειακό διευθυντή της My Market Γιάννη Ιωαννίδη.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες προηγήθηκε η ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου με έναν τόνο πατάτες από την εταιρεία «MARMARAS», με διαμεσολάβηση-πρωτοβουλία της εθελόντριας δημότισσας Κυριακής Φράγκου, καθώς και η ενίσχυσή του με το ποσό των 500 ευρώ από την ΕΔΑ (Φυσικό Αέριο), σε διατακτικές-δωροεπιταγές των 20 ευρώ προς εξαργύρωση σε γνωστή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, ενώ δεκάδες οικογένειες του δήμου μας ανώνυμα προσφέρουν σημαντικές ποσότητες τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, που διανέμονται στους δικαιούχους μαζί με τα άλλα τρόφιμα.

Σημαντική είναι η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και με 7.500 κρουασάν, προσφορά της εταιρείας OHONOS SNACK, που διανέμονται στους ωφελούμενους μαζί με τα είδη διατροφής που διανέμονται καθημερινά. Η προσφορά προέκυψε μετά την επίσκεψη του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, όπου είχε εγκάρδια συνομιλία με τον ιδιοκτήτη της Νώντα Όχονο, από τον οποίο ξεναγήθηκε στις αλυσίδες παραγωγής των προϊόντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *