Δολοφονία Αλκη: Ο Κούγιας ζήτησε και επίσημα η δίκη να γίνει στην Αθήνα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την δίκη των δώδεκα κατηγορούμενων για την δολοφονία του Αλκη Καμπανού στην Θεσσαλονίκη.

Δίκη την οποία ο δικηγόρος του αδικοχαμένου 19χρονου, Αλέξης Κούγιας ζητά να γίνει στην Αθήνα, ώστε όπως λέει ο ίδιος οι μάρτυρες και οι δικαστές να πουν και να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστοι.

Το αίτημα σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει δεκτό, καθώς η υπόθεση προκαλεί εντάσεις στη Θεσσαλονίκη, από τη μέρα που σημειώθηκε το έγκλημα.

Ο Αλέξης Κούγιας στην επιστολή που έστειλε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επειδή η παραπάνω υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο, έχει εξάψει την τοπική κοινωνία, μεγάλο μέρος της οποίας είναι εξαγριωμένο κατά των φερομένων δραστών, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος κατά την εκδίκαση της υποθέσεως στην Εφετειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης να προκληθούν ταραχές και να διασαλευθεί η δημόσια ασφάλεια και τάξη.
Είναι γνωστά τα επεισόδια που διαδραματίζονται μεταξύ των οπαδών των ομάδων ΠΑΟΚ, Άρης και Ηρακλής, καθώς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης οι ομάδες αυτές διατηρούν τους πιο σκληροπυρηνικούς συνδέσμους και παρατηρούνται τα πιο έντονα επεισόδια μεταξύ αυτών άνευ αφορμής.

Επειδή είναι γνωστό ότι οι οπαδοί των ως άνω συγκεκριμένων ομάδων έχουν συνεργάτες αδίστακτους εγκληματίες εκτός φυλακών που θα απειλήσουν την ασφάλεια των ενόρκων, των μαρτύρων κατηγορίας, των συγγενών των θυμάτων, αλλά και των συνηγόρων τους.

Οι εγκληματίες αυτοί εμφανίζονται ως κατά πρόφαση οπαδοί των ως άνω ομάδων και ιδίως του ΠΑΟΚ, ενώ διαπράττουν ανθρωποκτονίες, εμπόριο ναρκωτικών και άλλα σοβαρά αδικήματα. Επειδή τον Ιανουάριο 2020 έπειτα από ντέρμπι μεταξύ Άρη – ΠΑΟΚ είχε δολοφονηθεί ο Βούλγαρος οπαδός του Άρη Τόσκο Μποζατζίσκι, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί πόλεμος μεταξύ των οπαδών των ομάδων της πόλης και ιδίως ανάμεσα σ’ εκείνους του Άρη και του ΠΑΟΚ και να επακολουθήσουν επανειλημμένες συμπλοκές με σοβαρούς τραυματισμούς οπαδών, ενώ επεισόδια οπαδικής βίας σημειώνονται και μετά τις συλλήψεις επί της παρούσας υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Καταδίκη για ιδιοκτήτες γηροκομείου για το θάνατο τετραπληγικού από φωτιά

Επειδή είναι αναγκαίο να σας γνωστοποιήσουμε ότι ευρέως συζητείται και διαδίδεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης ότι οι κατηγορούμενοι συνδέονται με μία αδίστακτη ομάδα εγκληματικών οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι διαθέτουν τόσες πολλές διασυνδέσεις, ώστε να είναι λίαν υπαρκτός ο κίνδυνος να επηρεαστούν ή να εξαγορασθούν οι ένορκοι που θα κληρωθούν για την εκδίκαση της υποθέσεως, αφού η διάρκεια της δίκης προβλέπεται μακροχρόνια και θα είναι πολύ εύκολο να διαρρεύσουν οι διευθύνσεις και τα ονοματεπώνυμα των μαρτύρων κατηγορίας και των ενόρκων στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης και κάποιοι να τους προσεγγίσουν κατά το διάστημα που θα αποχωρούν από το Δικαστήριο έως την επόμενη δικάσιμο και να προσπαθήσουν να τους επηρεάσουν/τρομοκρατήσουν/εκβιάσουν.

Επειδή ως εκ τούτου υφίστανται σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και τάξης κατά την εκδίκαση της συγκεκριμένης υποθέσεως στην Εφετειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Επειδή προσκομίζουμε: α. την με αριθμό 1544/2022 πρόταση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία εισηγείται την παραπομπή των κατηγορουμένων και την εξακολούθηση της προσωρινής τους κράτησης και β1-3. δημοσιεύματα για οπαδική βία στη
Θεσσαλονίκη.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ με τη παρούσα, ενώπιον Υμών, κε Εισαγγελεύ, όπως ζητήσετε από τον Άρειο Πάγο, κατ’ αρθρ 135 περ.γ΄ και 136 παρ. 1 περ. β΄ ΚΠΔ (Ν 4620/2019) την ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ της ως άνω υποθέσεως – δικογραφίας από την κατά τόπο αρμόδια Εφετειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.»