Δράμα: 17χρονος βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τις μαθηματικές του ικανότητες (ΒΙΝΤΕΟ)

μαθητής Δράμα μαθηματικά

Ανακάλυψε το πάθος του στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού

Βραβείο Αριστείας για τις ικανότητες του στα μαθηματικά πήρε από την Ακαδημία Αθηνών ένας 17χρονος μαθητής από τη Δράμα, ο οποίος έχει διακριθεί και σε μαθητικές Ολυμπιάδες.

Ο 17χρονος μαθητής από τη Δράμα που θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακάλυψε την αγάπη του για τα μαθηματικά, όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, από την Β΄ Τάξη του Γυμνασίου άρχισε να μελετά πιο συστηματικά, ενώ μέσω των μαθηματικών διαγωνισμών ανακάλυψε ότι του αρέσουν υπερβολικά.

Στην προσπάθεια του μάλιστα συνέδραμαν τόσο οι καθηγητές όσο και ο πατέρας του, ο οποίος τον καθοδήγησε με αποτέλεσμα να εμβαθύνει. Επιπλέον, όπως είπε ο ίδιος, δεν κρύβει και την αγάπη του, και για την αστρονομία καθώς το σχολείο, είναι το μοναδικό δημόσιο σχολείο που διαθέτει αστρονομικό παρατηρητήριο.

Η μαθησιακή εξέλιξη του, όπως υπογράμμισε, οφείλεται «στην συστηματική δουλειά που ό ίδιος κάνει, αφιερώνοντας τουλάχιστον τρεις ώρες από τον ελεύθερο χρόνο του στην μελέτη, ενώ τα Σαββατοκύριακα αφιερώνει ακόμη περισσότερο».

Διαβάστε επίσης  Δράμα: Μητέρα καταγγέλλει ότι της έκοψαν τα φρένα στο αυτοκίνητο για να σκοτωθεί

Όσον αφορά την επιλογή του σχολείου φοίτησης στον Νικηφόρο Δράμας που απέχει αρκετά από την πόλη της Δράμας στην οποία διαμένει, αυτό έγινε «επειδή πρόκειται για ένα πολύ ήσυχο σχολείο το οποίο ευνοεί τον τρόπο μελέτης του αλλά και η ιδιαίτερη σχέση που έχει το σχολείο με την αστρονομία γεγονός που αξίζει, να βρίσκεται εκεί».