Δράμα: Ενισχύεται το νοσοκομείο με ειδικούς γιατρούς και νοσηλευτές

Δράμα

Στη “μάχη” κατά του κορονοϊού

Ακόμα 23 ειδικοί ιατροί και 26 νοσηλεύτριες/τες βρίσκονται στο νοσοκομείο της Δράμας προκειμένου να ενισχύσουν το υπάρχον προσωπικό στη “μάχη” που κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Β. Καρατζόγλου τονίζει ότι «τους καλωσορίσαμε όλους, τους «αγκαλιάσαμε», ενσωματώθηκαν και αποτελούν μέρος της δύναμης του νοσοκομείου μας, για όσο διάστημα θα βρίσκονται κοντά μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη προσφορά τους».

Η ίδια αναφέρει:

«Νέο κύμα εθελοντισμού για το νοσοκομείο μας και στήριξη από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Ε.Σ.Υ.»

Με μεγάλη ανακούφιση υποδεχθήκαμε τις τελευταίες μέρες:

Α)τους νέους εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές που έφθασαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αφού ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της πολιτείας και στηρίζουν έμπρακτα τον σχεδιασμό του Υ. Υγείας για αναχαίτιση του covid-19.

Β) τους μετακινημένους με αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας (εθελοντές) γιατρούς του ΕΣΥ

Γ)τους μετακινημένους με αποφάσεις της 4ης ΥΠΕ γενικούς γιατρούς και νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Δράμας, και

Δ) τους ιδιώτες γιατρούς της Δράμας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για παροχή υπηρεσίας

για να μας συνδράμουν την πιο κρίσιμη στιγμή για την αντοχή του προσωπικού του νοσοκομείου μας.

Με τυχαία σειρά είναι:

-Ένας ειδικός παθολόγος/ λοιμωξιολόγος από την «Ευρωκλινική» Αθηνών. Είναι ο κ. Τόφας Πολύδωρος.

-Δύο ειδικές παθολόγοι από το νοσοκομείο Αθηνών «Ερρίκος Ντυνάν». Είναι οι κες Κουτσούρη Αναστασία και Πέντσιου Ελένη.

-Μία γενική ιατρός από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού του νομού Αργολίδας. Είναι η κυρία Κανέλλα Τζιάρου.

-Μία ειδική παθολόγος από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης. Είναι η κα Φραγκουλίδου Ελεονώρα.

-Δύο νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής από το νοσοκομείο Αθηνών «Ερρίκος Ντυνάν». Είναι οι κες Κίκερη Χριστίνα, Αθανασίου Παναγιώτα και ο κος Παπαϊωάννου Πέτρος.

-Ένας ειδικός παθολόγος από το νοσοκομείο Σερρών. Είναι ο κ Μαρούδας Παναγιώτης.

-Δεκαέξι γενικοί γιατροί από τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Δράμας, οι οποίοι είναι:

-Ο κ. Καλυβίνος Αυγουστίνος, Καραγκιοζίδης Εδουάρδος, Χλιάρας Βασίλειος, Βήτας Αθανάσιος, Μπισιρτζόγλου Νικόλαος, Τσίγγαλος Δημήτριος, Μπαϊρακτάρης Κωνσταντίνος, Τσιρώνης Γεώργιος και οι κες Φραγκούδη Φωτεινή, Καραφυλλίδου Αναστασία – Νικολέτα, Αϊβαζίδου Ευδοξία, Μιλλή Φωτεινή, Γούτλη Θεοδώρα και Πλεύρια Φωτεινή.

-Επιπλέον 21 νοσηλεύτριες και 2 νοσηλευτές από τα Κέντρα Υγείας Π.Ε. Δράμας που είναι:

-Οι κες Μαλαμάτου Καλλιόπη, Βασιλειάδου Αναστασία, Καραθανασίου Αικατερίνη, Γεωργιτζίκη Αθηνά, Μητώνα Γλυκερία, Αλαπάνη Κωνσταντίνα, Δραγουδάκη Δέσποινα, Σεξενίδου Σουλτάνα, Πράσατζη Αρχοντία, Παπαδοπούλου Κυριακή, Πολίτογλου Ελισάβετ, Πετροπούλου Δέσποινα, Καραμπατζίδου Κωνσταντίνα, Σαββίδου Κυριακή, Δέτσου Ευγενία, Στεργίου Μαρία, Τσαλγατίδου Σοφία, Βασιλειάδου Αναστασία, Χατζηπαναγιώτου -Γεσθημανή, Τσενεκίδου Ησαϊα, Φιλιππίδου Νικολέτα και οι κ.κ. Αλεξίου Δημήτριος και Λάκης Ηλίας.

Οι αρχικοί τοπικοί εθελοντές μας είναι ο πνευμονολόγος Δράμας κ. Κωνσταντινίδης Ιωάννης και ο αναισθησιολόγος Δράμας κ. Καραμουγιούκ Γεώργιος, οι οποίοι υπέγραψαν σύμβαση παροχής υπηρεσιών (πλήρης απασχόληση στο νοσοκομείο μας) με την 4η ΥΠΕ.

Δηλαδή, επιπλέον 23 ειδικοί ιατροί και 26 νοσηλεύτριες/τες είναι δίπλα στο υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου μας και βοηθούν με τον καλύτερο τρόπο στην αποσυμπίεση του νοσοκομείου και την υψηλού επιπέδου νοσηλεία των ασθενών μας.

Τους καλωσορίσαμε όλους, τους «αγκαλιάσαμε», ενσωματώθηκαν και αποτελούν μέρος της δύναμης του νοσοκομείου μας, για όσο διάστημα θα βρίσκονται κοντά μας.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη προσφορά τους!

Επίσης ευχαριστούμε όλους όσοι, με τον τρόπο του ή τις αποφάσεις του ο καθένας, συνέβαλαν ώστε η παρουσία στο νοσοκομείο μας αυτών των εθελοντών και των λοιπών μετακινημένων από τις μονάδες υγείας τους, να είναι πια γεγονός.

Αλληλέγγυοι και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Τηρούμε τα μέτρα και τις οδηγίες και μένουμε ασφαλείς!

Η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Θεσσαλονικιά Β. Καρατζόγλου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *