Δράμα, Βαλδίρκεια 2022: «Δικαίωμα στον αθλητισμό, τη ζωή και στην πρόσβαση στην πόλη έχουν ΟΛΟΙ!»

Βαλδίρκεια 2022 Μιχάλης Τάσσου αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δράμα αγώνες

Το μήνυμα του αντιδημάρχου Πολιτισμού της Δράμας, Μιχάλη Τάσσου, για τους αγώνες

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (18/12) στη Δράμα, στο πλαίσιο της Ονειρούπολης, ο φιλανθρωπικός αγώνας, «Βαλδίρκεια 2022».

Η ιδιαίτερη αθλητική και φιλανθρωπική δράση έγινε στη μνήμη του γυμναστή Νίκου Βαλδίρκα, μετά από κοινή απόφαση και συνεργασία φορέων και συλλόγων.

Συγκεκριμένα, τον αγώνα διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Δράμας και ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κάτω Νευροκοπίου, ενώ συνεργάστηκαν ο Α.Ο. Δράμας, ο Σ.Κ.Α. Δράμας και ο Πολυνίκης Δράμας και Δοξάτου και υποστήριξαν, o Δήμος Δράμας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας, η ΠΕ Δράμας και η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας.

Τα έσοδα της αθλητικής διοργάνωσης θα διατεθούν σε ίδρυμα φιλοξενίας απόρων και ανυπεράσπιστων παιδιών.

Οι 14οι αγώνες δρόμου «Βαλδίρκεια 2022» περιλάμβαναν αγώνα ΑΜΕΑ 500 μ., Παιδικό αγώνα για παιδιά Δημοτικού 1000 μ., Λαϊκό αγώνα 5 χιλιομέτρων και Λαϊκό αγώνα 10 χιλιομέτρων και συμμετείχαν εκατοντάδες αθλητές.

Εκτός των άλλων, η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν και μια καλή ευκαιρία μικροί και μεγάλοι να βρεθούν στη Δράμα, να πάρουν μέρος στα «Βαλδίρκεια» και να επισκεφθούν την Ονειρούπολη.

Στις ωραίες στιγμές στα «Βαλδίρκεια» ήταν η συμμετοχή στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων της Προέδρου του Συλλόγου Παραπληγικών του Ν. Δράμας, Αγλαΐας Κατσιγιάννη, η οποία τερμάτισε με την υποστήριξη του αντιδημάρχου Πολιτισμού της Δράμας, Μιχάλη Τάσσου.

Διαβάστε επίσης  Δράμα: Μητέρα καταγγέλλει ότι της έκοψαν τα φρένα στο αυτοκίνητο για να σκοτωθεί

Ο κ. Τάσσου δήλωσε ότι σκοπός της συμμετοχής στον αγώνα ήταν «να στείλει μαζί με την Πρόεδρο του σωματείου παραπληγικών ένα μήνυμα θέλησης και δύναμης προς όλους και να θυμίσει ότι δικαίωμα στον αθλητισμό, τη ζωή και στην πρόσβαση στην πόλη έχουν ΟΛΟΙ!».

Οι νικητές στα 10χλμ. και στα 5 χλμ.

Πρώτος στα 10χλμ. ήρθε ο Γιώργος Ιατρουδέλης, δεύτερος ο Παντελής Τσεβδάρης και τρίτος ο Ιωάννης Αναστασιάδης. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Αναστασία Γαβριήλογλου, δεύτερη η Φωτεινή Δάπκα και τρίτη η Ντίνα Πανταζή.

Στον αγώνα των 5 χλμ. πρώτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Ζαϊμης, δεύτερος ο Τάκης Μενεγης και τρίτος ο Αγγελος Στοϊμένου. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Φωτεινή Δημητριάδου, δεύτερη η Ιωάννα – Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, και τρίτη η Στυλιανή Σπανουδάκη.