Δύσκολες ώρες για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου -«Οι επιλογές δεν είναι πολλές» λέει ο γιατρός του

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αρχιεπισκοπή

Αγωνία για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, ο οποίος πάσχει από καρκίνο του παχέως εντέρου.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι ο θεράπων ιατρός του Ιωσήφ Κάσιος ανέφερε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι βεβαρημένη καθώς ως γνωστόν πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Είναι σε θέση να επικοινωνεί με το περιβάλλον, να ασκεί τα καθήκοντά του και να χειρίζεται τα της καθημερινότητάς του. Υπάρχουν νοσηλευτές επί 24ωρου βάσεως, οι επιλογές δεν είναι πολλές, αλλά του δίνουμε ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Κάσιο υπήρξε μια επιδείνωση, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξαν σημάδια βελτίωσης, αν και η κατάσταση του παραμένει βεβαρημένη.

Όπως είπε, ο Μακαριώτατος, «έχει τελειώσει τις θεραπείες του εδώ και λίγο καιρό. Παρακολουθείται επί καθημερινής βάσεως, αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση της υγείας του».

Πρόσθεσε ότι «τον επισκέπτεται προσωπικά 2-3 φορές την μέρα και δεν πρόκειται να μεταφερθεί πουθενά, έχει αποφασιστεί ότι όλη η αγωγή θα γίνει στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο». Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αρχιεπισκοπή.