Δυστύχημα στον Πλαταμώνα: «Τα αυτοκίνητα ήταν στη δεξιά λωρίδα με σβηστά φώτα», λέει ο οδηγός

τροχαίο ΚΤΕΛ έπεσε σε αυτοκίνητα Πιερία

Οσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Σε σοκ βρίσκεται το πανελλήνιο μετά την είδηση πως ένας 19χρονος σκοτώθηκε και έξι άτομα τραυματίστηκαν, όταν ΚΤΕΛ έπεσε πάνω σε δύο αυτοκίνητα στην ΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα.

Ήταν λίγο μετά τη 1.30, όταν το διώροφο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, κινούμενο επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα, εμβόλισε τα δύο, προπορευόμενα, ΙΧ αυτοκίνητα ελάχιστα μέτρα μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αμάξια ήταν σταθμευμένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Ωστόσο, αυτόπτης μάρτυρας της μοιραίας σύγκρουσης αποκαλύπτει στο protothema.gr πως ο οδηγός του ΚΤΕΛ φέρεται να υποστηρίζει ότι τα δύο ΙΧ ήταν σταματημένα, με σβηστά τα φώτα στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Δείτε επίσης: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το δυστύχημα με ΚΤΕΛ στον Πλαταμώνα

«Ο οδηγός ήταν σε κατάσταση πανικού όταν βγήκε από το λεωφορείο. Είδα τους επιβάτες και βεβαιώθηκα ότι έβγαιναν όλοι καλά και ρώτησα τον οδηγό τι έγινε. Μου είπε πως ‘τα αυτοκίνητα ήταν στην άκρη του δρόμου, όχι στη Λ.Ε.Α. Ήταν στη δεξιά λωρίδα με σβηστά τα φώτα’», λέει ο κ. Θανάσης Σιμώτας, ο οποίος οδηγούσε το τουριστικό λεωφορείο του ακριβώς πίσω από τα τρία οχήματα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα.

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Συμπληρωματικές μηνύσεις από συγγενείς θυμάτων σε Πυροσβεστική και ιατροδικαστές (BINTEO)

Ο ίδιος περιγράφει το σκηνικό του δυστυχήματος και εξηγεί πως το συγκεκριμένο κομμάτι της Εθνικής Οδού είναι «τυφλό» καθώς αμέσως μετά τη σήραγγα ο δρόμος γίνεται απότομα κατηφορικός.

«Στο τσακ τη γλίτωσα να πέσω πάνω τους. Μετά τη σήραγγα έχει κατηφόρα και δεν βλέπεις τι γίνεται έξω από αυτή. Βλέπω ένα αυτοκίνητο στη δεξιά λωρίδα, κάθετα μπροστά μου στα 150 μέτρα. Το άλλο ήταν στη Λ.Ε.Α. χτυπημένο. Κάνω έναν ελιγμό και πέρασα το σημείο. Κατέβηκα κάτω και πατούσα συντρίμμια. Άκουσα κραυγές, κλάματα, φωνές. Υπήρχε παντού καπνός και μύριζε καμένο. Ήταν σαν σκηνικό πολέμου», τονίζει ο κ. Σιμώτας ενώ αναφέρει πως ο οδηγός του ΚΤΕΛ τον είχε προσπεράσει νωρίτερα στα διόδια του Πλαταμώνα.

«Πριν από τη σήραγγα υπάρχουν τα διόδια του Πλαταμώνα. Εγώ εκεί κινούμουν με 95 χλμ/ώρα. Το λεωφορείο με προσπέρασε με μια ταχύτητα μεγάλη. Δεν ξέρω ακριβώς πόσο αλλά είχε μεγαλύτερη ταχύτητα από εμένα», προσθέτει.