Εγκλημα στην Κοζάνη: «Δεν θυμάμαι τίποτα», υποστηρίζει ο φερόμενος μητροκτόνος

αστυνομία Θεσσαλονίκη

Μάρτυρες αναφέρουν πως την έβριζε και της φερόταν άσχημα

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο 61χρονος από την Κοζάνη, που κατηγορείται πως χτύπησε μέχρι θανάτου την 86χρονη μητέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε τη Τρίτη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κοζάνης, ως αιτία θανάτου προέκυψε η κάκωση θώρακος, ενώ η δολοφονία τελέστηκε βραδινές ώρες της Κυριακής, με ξημερώματα της Δευτέρας.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία φέρεται πως είχε σοβαρά θέματα υγείας και ήταν κατάκοιτη, φαίνεται πως δεχόταν για ώρα αλλεπάλληλα χτυπήματα με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα από τον 61χρονο, με συνέπεια να υποστεί πολλές κακώσεις, ενώ είχε και σπασμένα πλευρά.

Δείτε επίσης: Εγκλημα στην Κοζάνη: Απολογείται τη Δευτέρα (29/5) ο φερόμενος μητροκτόνος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού, ενώ φέρεται να έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τις Αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα είπε γειτόνισσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο άνδρας έβριζε χυδαία τη μητέρα του και της φερόταν άσχημα. «Εγώ περίμενα ότι θα κάνει κάτι κακό κάποια στιγμή» είπε η γυναίκα.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία που άνδρα που έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε

«Δεν θυμάμαι τίποτα»

Ο φερόμενος μητροκτόνος δεν έχει ομολογήσει κατά το στάδιο της προανάκρισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς ότι βρήκε σε αυτή την κατάσταση τη μητέρα του όταν γύρισε σπίτι.

Ωστόσο, ο θάνατος της γυναίκας προσδιορίζεται 12 με 15 ώρες πριν καλέσει το ΕΚΑΒ ο γιος της. Συνεπώς κάποιος χτύπησε βάναυσα τη γυναίκα αργά το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα. Ο 61χρονος υποστηρίζει ότι δε θυμάται τίποτα. Συγγενικό του πρόσωπο φρόντισε να διορίσει δικηγόρο για την υπεράσπισή του.

Να σημειωθεί πως ο 61χρονος, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο 61χρονος, που φέρεται να ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 86χρονη μητέρα του οδηγήθηκε σήμερα (24/5) το πρωί ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, μετά και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έδειξε, ότι ο θάνατος της ηλικιωμένης δεν προήλθε από φυσικά αίτια, αλλά από πολλαπλές κακώσεις, που έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Πηγή: protothema.gr