Είδαν τον Θύμιο στον Πειραιά – Τον αναζητούν δεκάδες εθελοντές

Πύργος Θύμιος

Ο 39χρονος αγνοείται εδώ και 18 μέρες

Μαρτυρίες που αναφέρουν πως ο Θύμιος εθεάθη στον Πειραιά δέχτηκε το Silver Alert, αναφέροντας πως πρόκειται για άνθρωπο που προσπαθεί να επιζήσει από την επαιτεία και βρίσκεται σε αστεγία.

Ο Γεράσιμος Κουρουκλής τόνισε στην εκπομπή “Τι Λες Τώρα”, ότι δεκάδες εθελοντές τον αναζητούν στην περιοχή του Πειραιά, προσπαθώντας να τον εντοπίσουν.

«Προς όλους τους πολίτες, όταν δείτε τον Θύμιο ή κάποιον που του μοιάζει, παρακαλούμε πολύ: δεν τον χάνουμε από τα μάτια μας και την ίδια στιγμή καλούμε το 1065. Το να μας καλέσει κάποιος μετά από μία ή δύο ώρες δεν έχει νόημα, δεν προσφέρει πολλά πράγματα».

«Θέλω να πιστεύω ότι θα τον βρούμε τον Θύμιο, θα τον φέρουμε κοντά μας και θα τον αγκαλιάσουμε. Είναι ένας τρομαγμένος άνθρωπος που έχει δεχτεί τόσα βασανιστήρια, που δεν το χωρά ανθρώπινος νους… Ο κατατρεγμένος αυτός άνθρωπος, ο οποίος μέσα στο μυαλό του έχει την τελευταία γνώση, ότι τον αναζητά η αστυνομία γιατί τον κατήγγειλαν ότι τρομοκρατεί τον κόσμο του Πύργου με αλυσοπρίονο – είναι σίγουρο ότι έχει πάρει μαζί του τον μηχανισμό τροφής. Όταν κάποιος τον δει τον κοιτάζει με λίγο περισσότερη ένταση για να παρατηρήσει τα διάφορα σημεία. Ο Θύμιος αντιλαμβάνεται τον καταλάβανε και προσπαθεί να εξαφανιστεί».

«Δεν τον σταματάμε, δεν τον πλησιάζουμε. Απλά σηκώνουμε το τηλέφωνο, καλούμε το 1065 και τον παρακολουθούμε από μακριά», ήταν η συμβουλή του κυρίου Κουρούκλη.

Διαβάστε επίσης
Εξαφανίστηκε 4χρονη στην Ουκρανία - Την ψάχνουν σε όλη την Ευρώπη

Διευκρίνισε ότι αφού εντοπιστεί ο Θύμιος, θα του εξασφαλίσουν ένα ανοιχτό χώρο διαμονής, με φαγητό, με κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο. Για την αποκατάσταση της υγείας του θα δράσουν σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες.

Πηγή: megatv.com