Λέκκας: “Παρακολουθούμε τη μετασεισμική ακολουθία με πολλή προσοχή αλλά και ψυχραιμία”

σεισμός ζημιές Δαμάσι Ελασσόνας Ελασσόνα Λάρισα

Τι τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ

Στο CNN Greece μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στο νέο ισχυρό μετασεισμό στην Ελασσόνα.

“Παρακολουθούμε τη μετασεισμική ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας με πολλή προσοχή αλλά και ψυχραιμία”, τόνισε αρχικά ο κ. Λέκκας.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας «η νέα δόνηση είχε μέγεθος 5,8 Ρίχτερ, με αναθεωρημένη μέτρηση στα 5,9 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 20:38».

«Το επίκεντρο της νέας δόνησης εντοπίζεται 20 χλμ. βορειότερα από το σημείο όπου σημειώθηκε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ στο Δαμάσι το πρωί της Πέμπτης, κοντά στο Κεφαλόβρυσο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Με βάση την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, πρόκειται για σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε 16 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 11,3 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο νέος ισχυρός σεισμός στην περιοχή σημειώθηκε 32 ώρες μετά τη σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ, που άφησε πίσω του εκτεταμμένες υλικές ζημιές σε κτήρια και κατοικίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *