Εκκενώθηκε ο οικισμός του Δήλησου από τη φωτιά στην Εύβοια! (ΒΙΝΤΕΟ)

φωτιά Εύβοια

Στο σημείο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

Εκκενώνεται ο οικισμός του Δήλησου από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Εύβοια!

Δυσχεραίνει η κατάσταση στο μέτωπο με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί του Σαββάτου στους Ραπταίους Καρύστου στη Νότια Εύβοια.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει δασική έκταση και με σύμμαχο τους δυνατούς ανέμους είναι προς το παρόν ανεξέλεγκτη.

Επίγεια κι εναέρια μέσα έχουν ρίξει το βάρος τους σε συγκεκριμένο σημείο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τον οικισμό Δήλησο.

Σύμφωνα με το evima.gr η πυροσβεστική ενημέρωσε κατοίκους τον Δήλησο να εκκενώσουν τον οικισμό, ο οποίος δεν απειλείται προς το παρόν άμεσα, αλλά η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο μεταβαίνει κι ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στην Ανω Ηλιούπολη

Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες του δήμου Καρύστου, ιδιώτες, εθελοντές.

Τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν, καθώς η φωτιά μαίνεται σε δύσβατη χαράδρα. Πλέον επιχειρούν 4 αεροσκάφη Καναντέρ και 2 ελικόπτερα.

Στη μάχη της κατάσβεσης στην Εύβοια επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, υδροφόρες του δήμου Καρύστου, ιδιώτες, εθελοντές και εναέρια μέσα 2 ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα καναντέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, η πυροσβεστική ενημέρωσε κατοίκους του οικισμού Δήλησος να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση του οικισμού, καθώς η φωτιά είναι κοντά.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν, επίσης, δυνάμεις από Αλιβέρι και Χαλκίδα. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *