Εκλογές 2023: Εντοπίστηκε ο σάκος με τα χαμένα ψηφοδέλτια στην Πολίχνη

εκλογές 2023 κάλπες

Είχαν καταλήξει στην ανακύκλωση εξαιτίας της δικαστικής εκπροσώπου

Σώος και αβλαβής βρέθηκε ο σάκος με τα ψηφοδέλτια που είχε χάσει στην Πολίχνη, στις εκλογές της 21ης Μαΐου, μια δικαστική εκπρόσωπος.

Η δικαστική αντιπρόσωπος ήταν τυχερή, καθώς ο Δήμος Παύλου Μελά τα τελευταία χρόνια, διαθέτει press container, δηλαδή container στα οποία καταλήγει μόνο χαρτί, που σημαίνει πως μόνο εκεί μπορούσε να είναι τα ψηφοδέλτια, και άρα η αναζήτηση ήταν κάπως πιο εύκολη.

Oταν έγινε γνωστό ότι μία δικαστική αντιπρόσωπος στην Πολίχνη ξέχασε τον σάκο με τα έγκυρα, μετρημένα ψηφοδέλτια, οι άνθρωποι της Ανακύκλωσης στον Δήμο Παύλου Μελά έγιναν πιο προσεκτικοί στη διαλογή και έτσι μπόρεσαν, μετά από έρευνα, να ανακαλύψουν τον διαφορετικού χρώματος σάκο ανάμεσα στις μαύρες σακούλες!

Τελικά, την περασμένη Παρασκευή 26 Μαΐου, ο επόπτης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Στράτος Τενεκετζής παρέδωσε τον σάκο με τα καταμετρημένα ψηφοδέλτια στη δικαστική αντιπρόσωπο.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της είχε κινηθεί ποινική διαδικασία για πιθανή παράβαση καθήκοντος και παρακώλυση της εκλογικής διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για φωτιά σε εστιατόριο στην Πολίχνη (ΦΩΤΟ)

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Δικαστική εκπρόσωπος ξέχασε τα ψηφοδέλτια – Κατέληξαν στην ανακύκλωση

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σάκης Λαζαρίδης, «το εκλογικό υλικό – τα ψηφοδέλτια που δεν χρησιμοποιήθηκαν – συλλέχθηκε από την υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με ανοιχτά φορτηγάκια και αποθηκεύτηκε σε ειδικό container. Έτσι ήταν εύκολο να εντοπιστεί το άσπρο τσουβαλάκι ανάμεσα στις άλλες μαύρες σακούλες με τα αχρησιμοποίητα ψηφοδέλτια». Διαφορετικά, εάν συλλέγονταν με το αυτοκίνητο της ανακύκλωσης, όπως συμβαίνει συνήθως σε άλλους δήμους, θα ήταν αδύνατο να βρεθεί ατόφιος ο σάκος, γιατί θα πρεσάρονταν μαζί με άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

«Ο Δήμος Παύλου Μελά υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης ξεχωριστά για αλουμίνιο, χαρτί, τηγανέλαιο και πλαστικό μέσα από τα Πράσινα Σημεία του, τα οποία στη συνέχεια μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, εκποιούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο συλλέγεται γύρω στους 30 τόνους καθαρό χαρτί από τα σχολεία και τα Πράσινα Σημεία του Δήμου Παύλου Μελά», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης.

Πηγή: theopinion