Εκλογές 2023: Κλαρίνα και τραγούδια έξω από εκλογικά κέντρα της Λάρισας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευχάριστη συντροφιά στους ψηφοφόρους σε εκλογικά κέντρα της Λάρισας φρόντισαν να κρατήσουν οργανοπαίχτες με τα κλαρίνα και τα τραγούδια τους.

Απολαυστικά στιγμιότυπα καταγράφηκαν νωρίς το πρωί έξω από κεντρικά σχολικά συγκροτήματα της Λάρισας. Εκεί βρέθηκαν γνωστοί Λαρισαίοι οργανοπαίχτες και με τους ήχους του κλαρίνου συνόδευαν τους ψηφοφόρους, οι οποίοι προσέρχονταν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα ενώ, σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν μέχρι εκείνη την ώρα ακόμη ουρές ψηφοφόρων, υπάρχει η δυνατότητα να παραταθεί η εκλογική διαδικασία για έως δύο ώρες.

Ακολουθεί η καταμέτρηση των ψήφων σε επίπεδο συνδυασμών και μετά την ολοκλήρωσή της κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος μεταδίδει το αποτέλεσμα του εκλογικού του τμήματος απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω συσκευής τάμπλετ.

Εν συνεχεία ακολουθείται η ίδια διαδικασία με τους σταυρούς προτίμησης. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται σημαντικά οι χρόνοι του πρώτου ασφαλούς και του τελικού αποτελέσματος, καθώς και της σταυροδοσίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, εικόνα για πάνω από το 10% της επικράτειας θα υπάρχει μέχρι τις 20:30, ενώ έως τις 22:00 αναμένεται να έχει ενσωματωθεί το 80% – 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

Πηγή φωτό: protothema