Εκτακτη πτήση της AEGEAN για Ελληνες στο Μαρόκο

Aegean Airlines πτήσεις AEGEAN

Για να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός

Εκτακτη πτήση σχεδιάζει η AEGEAN για τους Έλληνες που βρίσκονται στο Μαρόκο.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μαροκινό ομόλογό του Nάσερ Μπουρίτα (Nasser Bourita) είχε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός περί των 100 Ελλήνων πολιτών από το Μαρακές, με έκτακτη πτήση της AEGEAN.

Ο υπουργός Εξωτερικών στο Μαρόκο διαβεβαίωσε τον κ. Δένδια, όπως κάνουν γνωστό οι ίδιες πηγές, ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Μειώνονται οι πτήσεις

Τις επόμενες μέρες, και έως τα τέλη του Απριλίου, το μεγαλύτερο μέρος των συχνοτήτων ή και πτήσεων εξωτερικού της  θα διακοπούν ενώ και το δίκτυο εσωτερικού θα περιοριστεί σημαντικά.

Η  προχωρά σε δραστικό περιορισμό των δρομολογίων της. O μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας επισημαίνει ότι σε συνέχεια της κήρυξης του COVID-19 σε πανδημία και των περιοριστικών οδηγιών που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ, την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, περιορίζοντας σημαντικά την πρόσβαση σε επιβάτες διάφορων εθνικοτήτων ή απαγορεύοντας τις πτήσεις σε συγκεκριμένους προορισμούς, υποχρεούται να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες, και έως τα τέλη του Απριλίου, το μεγαλύτερο μέρος των συχνοτήτων ή και πτήσεων εξωτερικού θα διακοπούν ενώ και το δίκτυο εσωτερικού θα περιοριστεί σημαντικά σε συχνότητές. Θα διατηρηθεί ένα βασικό πρόγραμμα περιορισμένων συχνοτήτων στους βασικούς προορισμούς της ΕΕ και σε όλους τους προορισμούς του εσωτερικού.

«Φυσικά η εταιρεία έχει σαν προτεραιότητα τη συμμετοχή της στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης και την καλύτερη δυνατή προστασία των επιβατών και των εργαζομένων της και συνεχίζει να συνεργάζεται καθημερινά με τις αρχές στην κατεύθυνση αυτή. Επίσης, σε συνεργασία με τις ελληνική αρχές, έχει δηλώσει τη διάθεση, να εκτελέσει ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που τυχόν βρίσκονται σε χώρες που έχουν ήδη διακοπεί ή πρόκειται να διακοπούν πτήσεις», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Η AEGEAN εφαρμόζει ήδη πολιτική αλλαγών χωρίς rebooking fees (τέλη επανέκδοσης) για αλλαγή εισιτήριων σε μεταγενέστερες ημερομηνίες ταξιδιού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *