ΕΛΑΣ για Θεοδωρικάκο: “Θεσμικά προβλεπόμενα και συνήθη τα μέτρα για την ασφάλειά του”

Απάντηση σε δημοσίευμα που έκανε λόγο για «στρατό» 150-160 αστυνομικών που φρουρούν τον Τάκη Θεοδωρικάκο, εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οπως τόνισε «τα υφιστάμενα μέτρα ασφάλειας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι τα συνήθως προβλεπόμενα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: Δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, που αναπαράγεται σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες του διαδικτύου – σχετικά με το σχέδιο ασφάλειας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη – δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται ότι:

-Πρώτον, η ευθύνη προστασίας και φύλαξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη – όπως και κάθε φυλασσόμενου από την Πολιτεία στόχου – ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις με βάση επιχειρησιακά κριτήρια, για την ασφάλεια των φυλασσόμενων προσώπων, αλλά και του εμπλεκόμενου αστυνομικού προσωπικού.

-Δεύτερον, τα υφιστάμενα μέτρα ασφάλειας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι τα συνήθως προβλεπόμενα, για αυτό και ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού είναι ο αντίστοιχος με των προκατόχων του.

-Τρίτον, αναβαθμίστηκαν σε αυτό το επίπεδο μετά την πρόσφατη επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στη διάρκεια της οποίας κινδύνεψε ο αστυνομικός φρουρός, και τις απειλές που ακολούθησαν με προκήρυξη μέσω διαδικτύου. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης και εισήγησης των αρμόδιων υπηρεσιών”.

Το επίμαχο δημοσίευμα

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» έκανε λόγο για «στρατό» περίπου 150-160 αστυνομικών, που είναι επιφορτισμένοι με τη συνοδεία του υπουργού αλλά και τη φύλαξη των κτιρίων που συνδέονται με τον ίδιο.

«Σε μια επίδειξη ασφαλείας που ενισχύεται από… τέσσερα-πέντε οχήματα (τζιπ μεγάλου κυβισμού) συνοδείας σε… ατελείωτες αυτοκινητοπομπές, μπροστά στις οποίες, όπως λένε αστυνομικοί, ωχριά η φρούρηση του προέδρου των ΗΠΑ. Είναι “κοινό μυστικό” μεταξύ των αστυνομικών ότι για αυτόν τον λόγο ο υπουργός είχε το προσωνύμιο “Μπαράκ Ομπάμα”.

Όταν, μάλιστα, προ μερικών ημερών τέθηκε ζήτημα επανενίσχυσης της αποψιλωμένης ΔΙΑΣ, φαίνεται να υπήρξε άρνηση από την πλευρά του κ. Θεοδωρικάκου για αποδέσμευση των δικών του φρουρών, τη στιγμή που μόνιμη επωδός του στις δημόσιες δηλώσεις του είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης και του «αισθήματος ασφαλείας» των πολιτών» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.