Ελευθέριος Βενιζέλος: “Καθαρός” μετά από έλεγχο της ΕΛΑΣ ο 35χρονος Τούρκος

Έλληνες αεροπλάνο

Εκδικητικό email η αιτία της αναστάτωσης στις πτήσεις

Ένας 35χρονος από την Τουρκία ο οποίος έχει όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να διαμένει στην Ελλάδα είναι όπως αποδείχθηκε ο άνδρας που εξαιτίας του προκλήθηκε αναστάτωση χθες το βράδυ σε δύο πτήσεις της Emirates από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ελευθέριος Βενιζέλος: Ο 35χρονος , είναι ενεργός στα social media, ανεβάζει αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου και το μόνο που ήθελε ήταν να μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να δει την οικογένειά του.

Κάτι το οποίο όπως φαίνεται δεν άρεσε σε πρόσωπο του περιβάλλοντός του, και έτσι με ένα e- mail ενημέρωσε την αμερικανική πρεσβεία ότι είναι «τρομοκράτης»!

Η Πρεσβεία, ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές, επισημαίνοντας όμως πως η πληροφορία δεν είναι απολύτως αξιόπιστη και έπρεπε να διερευνηθεί. Έτσι ζητήθηκε να εξεταστούν όλοι οι επιβάτες που θα πήγαιναν στην Αμερική με πτήσεις της Emirates προκειμένου να δουν αν θα είναι μέσα σε αυτούς και ο Τούρκος υπήκοος. Μάλιστα συστάθηκε ειδική επιτροπή ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία έκρινε πως το επίπεδο συναγερμού ήταν στο «κίτρινο». Δηλαδή λίγο πάνω λίγο πάνω από το κανονικό καθώς υπάρχουν επίσης οι διαβαθμίσεις του «πορτοκαλί» και του «κόκκινου».

Διαβάστε επίσης: Ελευθέριος Βενιζέλος: Τούρκος υπήκοος ο ύποπτος που αναζητούσαν οι αρχές

Τελικά ο Τούρκος δεν βρέθηκε στις πτήσεις, βρέθηκε όμως το σπίτι του και δεν συνελήφθη, καθώς είχε νόμιμα χαρτιά τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με το διαβατήριο όσο και το άσυλο του.

Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνει ότι, σε βάρος του 35χρονο Τούρκου δεν βρέθηκε κάτι αξιόποινο.

Μάλιστα επισημαίνεται πως «κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο».