Ελεύθερος μέχρι την δίκη ο «παλαιοχριστιανός» από την Κορινθία

Eλεύθερος αφέθηκε ο “παλαιοχριστιανός” από την Κοριθνία που ζει σε λαγούμια με την οικογένεια του.

Πιο συγκεκριμένα, ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» από την ορεινή Κορινθία αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη.

Σήμερα προσκόμισε στο αυτόφωρο μονομελές Κορίνθου έγγραφο, με το οποίο επικαλέστηκε ότι πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα με ποσοστό αναπηρίας 67%, ζήτησε να εξεταστεί από πραγματογνώμονα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Εξερχόμενος από το αυτόφωρο μονομελές Κορίνθου και ερωτηθείς για τις συνθήκες εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ίδιος ανέφερε ότι με 15χρόνια αναπηρίας, θα μπορούσε να είχε πάρει σύνταξη και ότι «κάνει και χάρη στο Δημόσιο που εξακολουθεί να εργάζεται».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο για το ψυχιατρικό νόσημα είχε ισχύ το 2020, έπρεπε να είχε ανανεωθεί δύο χρόνια μετά το 2022. Όπως υποστήριξε ο 45χρονος, είχε περάσει από σχετική επιτροπή το 2020 και λόγω του κορονοϊού δεν ανανεώθηκε.

Την ίδια ώρα, σε μοναστήρια αλλά και σε σπίτια συγγενών του 45χρονου συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών, προκειμένου να εντοπίσουν τη σύζυγό του και τα παιδιά του, που αγνοούνται από την περασμένη Κυριακή (18.02.2024) οπότε και εξαφανίστηκαν από την Ορεινή Κορινθία.

Παρά τη διάταξη του εισαγγελέα προκειμένου να του ζητηθεί να δώσει DNA, ο ίδιος αρνείται να προχωρήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα δεν δίνει τη συγκατάθεση του προκειμένου να παρθούν από τις αστυνομικές αρχές ηλεκτρονικά αποτυπώματα.

Πηγή: newsit.gr

Exit mobile version
%%footer%%