Ελικόπτερο προσγειώθηκε σε… χωράφι στην Κοζάνη λόγω πυκνής νέφωσης

Κοζάνη ελικόπτερο

Δεν έφταναν τα καύσιμα για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα προσγειώθηκε εσπευσμένα εξαιτίας πυκνής νέφωσης σε χωράφι κοντά στο κτίριο του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, ανάμεσα στο δημοτικό διαμέρισμα Κρόκου και Καρυδίτσας.

Κοζάνη: Σύμφωνα με τον πιλότο Μονοκινητήριων αεροσκαφών, Θέμη Μαγκλάρα, που έφτασε αμέσως στο σημείο, το ελικόπτερο ξεκίνησε από την Αθήνα με προορισμό της Κέρκυρα, αλλά στο πέρασμα της Πίνδου συνάντησε πυκνή νέφωση και ο πιλότος μετά από συνεννόηση αποφάσισε να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Στη διαπιστώθηκε ότι τα καύσιμά του θα ήταν σε οριακό επίπεδο εάν θα ζητείτο από τον πύργο ελέγχου να καθυστερήσει την προσγείωση λόγω κίνησης και έτσι ο χειριστής αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να το προσγειώσει στην αγροτική περιοχή του Κρόκου μάλιστα μόλις 1,5 χλμ από το αεροδρόμιο της Κοζάνης που όμως είναι κλειστό.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαγκλάρας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά από συνεννοήσεις που έκανε ο ίδιος με την αερολέσχη της Πτολεμαΐδας συμφωνήθηκε το ελικόπτερο να ανεφοδιαστεί με καύσιμα που διαθέτει πιστοποιημένος αντιπρόσωπος.

Έτσι, 20 λεπτά αργότερα το ελικόπτερο με τους τρείς επιβαίνοντες και αφού ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία της Πολιτικής αεροπορίας αναχώρησε για την Πτολεμαΐδα προκειμένου να ανεφοδιαστεί ώστε να κατευθυνθεί στη συνέχεια στην Θεσσαλονίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *