Εννιά χρόνια φυλάκιση σε 30χρονο για απόπειρες βιασμού στα Ιωάννινα 

ΔΕΔΔΗΕ κλοπή Εξάρχεια Σύλληψη

Η αστυνομία εξιχνίασε άμεσα 14 υποθέσεις

Σε φυλάκιση εννέα ετών καταδικάστηκε 30χρόνος στο Εφετείο Ιωάννινων, για απόπειρες βιασμού σε βάρος 18 νεαρών κοριτσιών που τέλεσε τον Οκτώβριο του 2017, στα Ιωάννινα.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ τον Οκτώβριο του 2017στην τοπική κοινωνία όταν η αστυνομία κατάφερε μετά από καταγγελίες να εντόπιση τον 25χρόνο τότε δράστη και να τον συλλάβει.

Ο 25χρονος έκανε τις επιθέσεις κυρίως τις νυχτερινές ώρες, εντόπιζε τα νεαρά κορίτσια που κυκλοφορούσαν μόνα τους, τα ακολουθούσε πεζός, τις περισσότερες φορές μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν, επιχειρούσε ακόλαστες πράξεις σε βάρος τους, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.

Το πρώτο δικαστήριο είχε γίνει το 2020 στην Πρέβεζα όπου του είχε επιβάλλει ποινή πέντε ετών και με περιοριστικούς όρους είχε αφεθεί ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε βιασμό από 32χρονο άνδρα σε φεστιβάλ

Η αστυνομικοί της ασφάλειας Ιωάννινων αξιοποιώντας στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις εξιχνίασαν άμεσα 14 υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και μία περίπτωση απόπειρας βιασμού που είχε σημειωθεί στην πόλη των Ιωαννίνων.

Μετά την σύλληψη του δράστη στην αστυνομία είχαν προσφύγει κι άλλα θύματα προκειμένου να καταθέσουν. Έτσι οι συνολικές περιπτώσεις επιθέσεων ανερχόταν σε 18. Ο 30χρονος σήμερα κρίθηκε ένοχος. Το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Πηγή: ertnews.gr