Εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού στη Σαντορίνη

Εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού στη Σαντορίνη, κάτι που έχει προκαλέσει την αναστάτωση στο νησί.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr τουρίστρια από τη Ρουμανία που έφθασε στη Σαντορίνη βρέθηκε να είναι θετική στον ιό.

Η επισκέπτρια εντοπίσθηκε στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης όπου και πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το δείγμα εστάλη στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης όπου και έχει τοποθετηθεί ειδικός μοριακός αναλυτής για covid-19 όπου και βρέθηκε θετικό το τεστ.

Μετά τα αποτελέσματα σήμανε συναγερμός στο νησί, ενώ η Ρουμάνα τουρίστρια που δεν εμφανίζει απολύτως κανένα συμπτώματα μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει ορισθεί στο νησί.

Πάντως τόσο οι υγειονομικές αρχές όσο και η Δημοτική αρχή της Σαντορίνης είναι σε αναστάτωση δεδομένου ότι ένα κρούσμα κορονοϊού μπορεί να ανατρέψει την θετική επιδημιολογικά εικόνα που παρουσιάζει το νησί από την αρχή της επιδημίας.

Το κρούσμα ωστόσο εντοπίσθηκε σε μία περιοδο που οι επιχειρηματίες της Σαντορίνης προσπαθούν να σώσουν την τουριστική χρονιά, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής στο νησί παρατηρείται μειωμένη κίνηση σε σύγκριση φυσικά με τις προηγούμενες χρονιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *