Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

στρατιωτική παρέλαση 25η Μαρτίου Αθήνα

Εδωσε το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με λαμπρότητα πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή η στρατιωτική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Στις 11.00 ξεκίνησε η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

στρατιωτική παρέλαση 25η Μαρτίου Αθήνα

Παραδοσιακά, η παρέλαση ξεκίνησε με τους ανάπηρους πολέμου, προκαλώντας συγκίνηση ενώ λίγα λεπτά μετά, απογειώθηκαν τα μαχητικά Rafale αλλά και τα Mirage από την Τανάγρα, που πλαισιώσουν την παρέλαση.

στρατιωτική παρέλαση 25η Μαρτίου Αθήνα

Λαμβάνουν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων παρελαύνουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3.

στρατιωτική παρέλαση 25η Μαρτίου Αθήνα

Συμμετέχουν επίσης φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των στρατιωτικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

στρατιωτική παρέλαση 25η Μαρτίου Αθήνα

Οι προετοιμασίες είχαν αρχίσει από πολύ νωρίς το πρωί, με τα βλέμματα να τραβούν τα εντυπωσιακά άρματα που βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης  Το σημείο όπου ενταφιάστηκε ο Πλάτωνας εντοπίστηκε στην "Ακαδημία Πλάτωνος"

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στις 18:41 θα γίνει επίσημη Υποστολή της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Παρελάσεις στρατιωτικών τμημάτων γίνονται σε όλη τη χώρα που σε κάθε γωνιά της σήμερα, είναι στολισμένη με την γαλανόλευκη.

Πηγή φωτό: Eurokinissi