Επαγγελματίες λαϊκών αγορών: “Η συζήτηση στη Βουλή θα κρίνει τη στάση μας”

λαϊκή αγορά

Τι αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση

Οι επαγγελματίες λαϊκών αγορών με σχετική ανακοίνωση αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αφορά το υπαίθριο εμπόριο.

“Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει, πως ακριβώς αντιμετωπίζει, τις λαϊκές αγορές. Έτσι αιφνιδιαστικά κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά το υπαίθριο εμπόριο. Μετά την εξέταση του διαπιστώσαμε, ότι και αυτό, είναι στη λάθος κατεύθυνση. Καταπατά τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει, ενώ δεν υιοθετεί τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει”, αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι επαγγελματίες λαϊκών αγορών

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει, πως ακριβώς αντιμετωπίζει, τις λαϊκές αγορές. Έτσι αιφνιδιαστικά κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά το υπαίθριο εμπόριο.

Μετά την εξέταση του διαπιστώσαμε, ότι και αυτό, είναι στη λάθος κατεύθυνση. Καταπατά τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει, ενώ δεν υιοθετεί τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει”.

Ενδεικτικά

Δεν προβλέπει την ίδρυση Νομικών Προσώπων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ταυτόχρονα δεν εξηγεί ποιος θα είναι ο φορέας λειτουργίας των λαϊκών αγορών, που σημαίνει πως η διοίκηση τους είναι στον αέρα. Επίσης δεν υιοθετεί την πρόταση μας για ενιαίο πλαίσιο σε όλη τη χώρα, με τη δημιουργία αντίστοιχου νομικού προσώπου.
Προκηρύσσει τις άδειες των παραγωγών μία φορά το χρόνο και στην ουσία τους θέτει εκτός λαϊκών αγορών.
Προβλέπει τη μετατροπή των παραγωγικών αδειών σε επαγγελματικές,
Θέτει ως αναγκαία προϋπόθεση για την εκ νέου χορήγηση θέσης σε λαϊκές αγορές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περ. δ’ της παρ. 5 του άρθρου 48, την πώληση του πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον της δηλωθείσας ποσότητας στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.) για τα είδη που αναφέρονται στην άδειά του.
Έχει εξοντωτικά πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και στην απώλεια της άδειας.
Θέτει και πάλι θέμα ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.
Αποκλείει τους Πωλητές Βιομηχανικών Ειδών και τους Ανθοπαραγωγούς από τα παζάρια.
Δίνει στον εκάστοτε υπουργό, εξουσίες Θεού, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει για ότι θέλει και όποτε θέλει σε ότι αφορά τις λαϊκές αγορές. Δηλαδή:
Για το πως θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές,
Πως θα γίνεται η αδειοδότηση,
Πως θα γίνονται οι Προκηρύξεις,
Ποια θα είναι τα δικαιολογητικά για τις άδειες,
Ποιοι θα συμμετέχουν στις Λαϊκές Αγορές,
Ποια είδη θα μπορούμε να πουλάμε κλπ.

Είμαστε αναγκασμένοι να απορρίψουμε και αυτό το σχέδιο νόμου. Πλέον θα δώσουμε τη μάχη την ερχόμενη Τρίτη 19 Οκτωβρίου στη συζήτηση που θα γίνει στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου.
Ανάλογα με την κατάληξη της συζήτησης θα καθορίσουμε τη στάση μας. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει διοικητικό συμβούλιο της. γενικής συνομοσπονδίας παραγωγών επαγγελματιών και βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδας την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου. στις 10:30 πμ στο Ξενοδοχείο NOVOTEL

– Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *