Επεισόδια στου Ρέντη: “Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια και δεν έχει προσαχθεί ποτέ”, λέει ο δικηγόρος του 18χρονου

επεισόδια Ρέντη 18χρονος

Τι είπε για τον εντολέα του ο Απόστολος Λύτρας

Ο 18χρονος που ομολόγησε ότι πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα, η οποία που τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό στα επεισόδια στου Ρέντη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Στον 18χρονο που συμμετείχε στα επεισόδια του Ρέντη,  ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Δείτε επίσης: Επεισόδια στου Ρέντη: «Ηθελα να πετάξω ψηλά τη φωτοβολίδα, δεν το έχω ξανακάνει», είπε ο 18χρονος

Ο δικηγόρος του δράστη, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο LIVE NEWS για τον εντολέα του.

«Δεν μου έδωσε απάντηση για το γιατί πήγε στα επεισόδια. Η απάντηση ήταν ‘’βγήκαν 100 άτομα, βγήκα και εγώ’’. Μου είπε πως δεν είχε σκοπό να κάνει τίποτα, είχε πάει με τα αδέλφια και τους φίλους του να δουν τον αγώνα. Βγήκε μόνο το συγκεκριμένο παιδί και όταν βγήκε κάποιος με full-face του έδωσε μία φωτοβολίδα. Δεν ήξερε να την ανοίξει και όταν την πέταξε είχε πρόθεση να την πετάξει ψηλά αλλά όταν το έκανε, άλλαξε πορεία. Η ίδια η αστυνομία αναφέρει πως η φωτοβολίδα έσκασε κάτω και μετά πήγε προς τον αστυνομικό», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

Διαβάστε επίσης  Νέα επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο της Γερμανίας - 21χρονος τραυμάτισε δυο παιδιά

«Δεύτερον, και ο νεαρός και η αστυνομία λέει πως υπήρξε και μία δεύτερη φωτοβολίδα που πήγαινε προς τον αστυνομικό. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί που υποκινούν αυτά τα επεισόδια. Ο λόγος που έκανε αυτές τις πράξεις, όπως μου είπε, είναι πως δεν θέλει να έχει καμία επαφή με άλλους φιλάθλους. Μιλάμε για έναν 18χρονο που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια και δεν έχει προσαχθεί ποτέ».