Επεισόδια στου Ρέντη: Ποινική δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 18χρονο που συνελήφθη

Ρέντη επεισόδια αστυνομικός

Για ποια άλλα κακουργήματα και πλημμελήματα κατηγορείται

Αντιμέτωπος με πολύ βαριές κατηγορίες βρίσκεται ο 18χρονος συλληφθείς που ομολόγησε πως έριξε την φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια στου Ρέντη.

Ειδικότερα, από την Εισαγγελία Πειραιά ασκήθηκε ποινική δίωξη στον 18χρονο δράστη, που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό στου Ρέντη, για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Όλες οι πράξεις διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου.

Σημειώνεται πως αύριο, Δευτέρα (11.12.23) οδηγείται στον εισαγγελέα για να απολογηθεί.

Οσα ομολόγησε στους αστυνομικούς

«Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει», ήταν τα πρώτα λόγια του 18χρονου που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη, τραυματίζοντάς τον σοβαρότατα στον μηρό. Ο ίδιος ήταν μέσα στους 8 προσαχθέντες, που είχαν αρνηθεί να δώσουν DNA.

Διαβάστε επίσης  Αγία Βαρβάρα: Τέσσερις μηνύσεις είχαν ανταλλάξει ζευγάρι και πεθερικά πριν το φονικό - Η φράση που το πυροδότησε

Στη λεπτομερή κατάθεσή του στους αστυνομικούς για τη νύχτα των επεισοδίων στου Ρέντη, ο 18χρονος δράστης είπε πως τη φωτοβολίδα, με την οποία χτύπησε τον αστυνομικό, του την έδωσε ένας μεγαλύτερος, που του έδειξε πως να τη ενεργοποιήσει και να ρίξει την ευθεία βολή. Στη συνέχεια, όπως είπε, μπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε η πληροφορία πως θα έκαναν επίθεση στους αστυνομικούς και πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες.

Υποστήριξε ότι οι καθοδηγητές τους έδωσαν την εντολή να βγουν έξω και πως προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα, τα αντικείμενα που εκτόξευσαν στους αστυνομικούς.

Ο δράστης δήλωσε πως από μικρός βρίσκεται στα οπαδικά και πως τον καθοδηγούσαν μεγαλύτεροι.

Πηγή: newsit.gr