Επεισόδια στου Ρέντη: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στη σύλληψη του 18χρονου δράστη 

Ρέντη επεισόδια αστυνομικός

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας

Μια φράση του 18χρονου αμέσως μετά τα επεισόδια στου Ρέντη, φαίνεται πως ήταν εκείνη που οδήγησε στη σύλληψη του νεαρού που τραυμάτισε με την ναυτική φωτοβολίδα τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Πρωτοψάλτης, ο 18χρονος αμέσως μετά την επίθεση καυχιόταν σε άλλους οργανωμένους οπαδούς πως «την έπεσαν σε αστυνομικούς» και μάλιστα ο ίδιος πέτυχε και έναν.

Η αστυνομία από την πλευρά της ακολουθώντας κάποια στοιχεία που είχε στη διάθεσή της κάλεσε το μεσημέρι του Σαββάτου έναν από τους υπόπτους ο οποίος και αποκάλυψε ότι ο 18χρονος είχε παραδεχτεί στον ίδιο ότι εκείνος ήταν που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό.

Αφού οι Αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, μετέβησαν στο σπίτι της φίλης του όπου διέμενε ο 18χρονος και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια παραδέχτηκε την πράξη του λέγοντας πως κάποιος με full face του έδωσε στην ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, χωρίς ωστόσο να δει το πρόσωπό του.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Εκλεψαν περίπτερο αλλά τράκαραν με τη μηχανή τους σε ταξί

Οι Αρχές, παρέλαβαν επίσης από το σπίτι του 18χρονου ρουχισμό του προκειμένου να γίνει σύγκριση των αποτυπωμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τα αντικείμενα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ μιας και ο 18χρονος ήταν από τα άτομα που έδωσαν δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες.