Επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον στο Κιλκίς

Κιλκίς

Τι συμβαίνει στην πόλη

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η μετάλλαξη Ομικρον σαρώνει την πόλη του Κιλκίς.

Οι καθημερινές ουρές σε ιδιωτικά και δημόσια διαγνωστικά κέντρα αποτελούν πλέον το σήμα κατατεθέν και της πόλης του Κιλκίς. Μιας πόλης που δοκιμάζεται ιδιαίτερα μετά τη σαρωτική επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον από την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου.

Το Κιλκίς έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα και ο κορονοϊός βρίσκει όπως φαίνεται έδαφος…

Ο φόβος έχει θρονιαστεί στις καρδιές όλων με την έκφραση: «Δεν θα τη γλιτώσει κανείς τη μόλυνση», να κυριαρχεί. Μέσα σε 8 μέρες (Τρίτη 28/12 έως Τρίτη 4/1) καταγράφηκαν στο νομό 1.130 κρούσματα, τα μισά δηλαδή του Νοεμβρίου (2.326) όταν βρέθηκε στο απόγειό της στο νομό Κιλκίς πάντα η μετάλλαξη Δέλτα.

Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου καταγράφηκε η χειρότερη επίδοση με 202 μολύνσεις, σπάζοντας το ρεκόρ της περασμένης Παρασκευής όταν ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 194 κρούσματα.

Στο Νοσοκομείο Κιλκίς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, δεν έχει ακόμα εμφανιστεί αντίστοιχο τσουνάμι ασθενών και όλοι ελπίζουν να αποδειχθεί ηπιότερη η μετάλλαξη.

Ελπίζουν και προσεύχονται καθώς ο νομός είναι ανοχύρωτος εμβολιαστικά με ποσοστά κάλυψης 53% στους πλήρως εμβολιασμένους και 57,5% στους εμβολιασμένους τουλάχιστον με μια δόση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *