Επίθεση σε καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Οι έρευνες της δικαιοσύνης για τοκογλυφία και παιδοφιλία

επίθεση ΑΣΟΕΕ

Το θύμα της επίθεσης είχε ανοικτά θέματα με την δικαιοσύνη αλλά και με συναδέλφους του

Επίθεση σε καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Ένα νέο περιστατικό βίας σε χώρο ανώτατης εκπαίδευσης έλαβε χώρα την Τρίτη με θύμα αυτή την φορά, καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άγνωστοι, περίπου 10 άτομα, εισέβαλαν σε αμφιθέατρο της σχολής στην ΑΣΟΕΕ και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή. Το περιστατικό μάλιστα έγινε μπροστά στα μάτια των φοιτητών που παρακολουθούσαν την παράδοση. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις καταγγελίες, που έρχονται από βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι κουκουλοφόροι έδειραν και φοιτητές οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον καθηγητή.

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση

Την ίδια ώρα, την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια των φοιτητών που παρακολουθούσαν την παράδοση. Η προϊσταμένη εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις, μεταξύ άλλων, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο καθηγητής, στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς μετά τον ξυλοδαρμό, έκανε λόγο για υποκινούμενη υπόθεση καθώς έχει όπως είπε «προσωπικές διαφορές» με άλλους τρεις καθηγητές. Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Τι κατέθεσε ο καθηγητής στους αστυνομικούς

Οικονομικά κίνητρα, εμπλοκή τριών πρώην συναδέλφων του, εκ των οποίων οι δυο έχουν συνταξιοδοτηθεί και ο τρίτος, όπως υποστηρίζει, είναι στη φυλακή, «βλέπει» πίσω από την άγρια επίθεση ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, μιλώντας με τους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Ο ίδιος, μέσα από τον Ευαγγελισμό, είπε στους αστυνομικούς, ότι οι δέκα κουκουλοφόροι που μπούκαραν στο αμφιθέατρο και τον έδειραν, ενδέχεται να είναι υποστηρικτές των τριών πρώην συναδέλφων του, με τους οποίους αναμένεται σε λίγες ημέρες να βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς η υπόθεση οδηγείται στο ακροατήριο.

Διαβάστε επίσης  Εδειραν τον τράπερ Sin Boy σε ζωντανή μετάδοση σε κομμωτήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία, είναι άκρως περίεργη, καθώς στον ογκώδη δικαστικό φάκελο, εμπλέκεται ένας συνάδελφος του, πρώην συνέταιρος του σε εταιρεία ενώ πίσω από τη δικαστική διαμάχη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διερευνά αν ο εν λόγω καθηγητής έχει οποιαδήποτε σχέση και με κυκλώματα παιδοφιλίας.

Βέβαια, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας περιμένουν να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις προκειμένου να πάρουν ολοκληρωμένη κατάθεση από τον καθηγητή ενώ παράλληλα, διενεργούν έρευνα για να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι δέκα κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν, ευτυχώς ελαφρά, τον συγκεκριμένο καθηγητή.

Έτσι, λαμβάνουν καταθέσεις από φοιτητές που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο συμβάν και έχουν καταγράψει με τα κινητά τους τηλέφωνα την επίθεση ενώ ερευνούν κάμερες καταστημάτων και κυκλοφορίας για να δουν πως κινήθηκαν οι κουκουλοφόροι και να φθάσουν στα ίχνη τους. Η υπόθεση αξιολογείται ως άκρως σοβαρή και για το λόγο αυτό, έχει επιληφθεί η Κρατική Ασφάλεια και όχι το τοπικό Α.Τ.

Κατά πληροφορίες, στον συγκεκριμένο Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ ασκήθηκε το 2018 μήνυση από συνάδελφό του στο Τμήμα, με τον οποίο φέρεται να είχε αναπτύξει επιχειρηματική δράση συστήνοντας εταιρία εκτός Ελλάδος, για αδικήματα, όπως τοκογλυφία και εκβίαση. Για την υπόθεση ασκήθηκαν διώξεις την επόμενη χρονιά, ενώ το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην τοκογλυφία (το οποίο μετατράπηκε σε πλημμέλημα), αναμένεται να εκδικαστεί τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα με την παραπάνω δικαστική εμπλοκή, καταγγελίες προς το πρόσωπο του Αναπληρωτή Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ φέρεται να υπήρξαν, κατά πληροφορίες, προς τις Εισαγγελικές Αρχές και από άλλα μέλη ΔΕΠ του ίδιου Πανεπιστήμιου για αδικήματα που αφορούν στον Ποινικό Κώδικα, καθώς για την υπόθεση του Αναπληρωτή Καθηγητή διενεργείται προανάκριση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διερευνά αν ο συγκεκριμένος Καθηγητής έχει οποιαδήποτε σχέση με κυκλώματα παιδοφιλίας.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *