Ερχονται μεγάλες αλλαγές στους γάμους και στις δεξιώσεις

γάμους

Δείτε τι πρόκειται να ισχύσει

Ερχονται μεγάλες αλλαγές στους γάμους και στις δεξιώσεις το επόμενο διάστημα εξαιτίας και των μέτρων για τον κορονοϊό.

Την ίδια στιγμή οι γάμοι από το εξωτερικό ακυρώθηκαν και εκείνοι που είχαν προγραμματιστεί στα νησιά άλλαξαν τόπο διοργάνωσης, ενώ οι γάμοι του Μαΐου και του Ιουνίου αναβλήθηκαν για αργότερα μέσα στο καλοκαίρι και θα είναι αρκετά διαφορετικοί από ότι ξέραμε. Οι αλλαγές στους γάμους δεν σταματάνε εδώ αφού δε θα γίνονται κυρίως Σάββατο, αλλά και Πέμπτες και Κυριακές και γενικότερα θα υπάρξουν νέα δεδομένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.

Tα τραπέζια στη δεξίωση του γάμου θα έχουν μεγάλες αποστάσεις, το ίδιο και οι καρέκλες, ενώ οι μόνοι που θα φιλιούνται στους γάμους από εδώ και πέρα είναι το ζευγάρι που παντρεύεται.

Επίσης θα υπάρχουν αντισηπτικά σε όλα τα τραπέζια και έξω από τις εκκλησίες, ενώ και το κομμάτι του χορού δεν θα μείνει ανεπηρέαστο.

Συγκεκριμένα, σε χορούς όπου η επαφή είναι στενή θα υπάρχει απαγορευτικό, ενώ υπάρχουν σκέψεις να σηκώνονται ανά τραπέζια στην πίστα αναλόγως της χωρητικότητας.

Ενδεικτικό είναι ότι στην Πολωνία τα ζευγάρια παντρεύονται με μάσκες αυτόν τον καιρό και έχουν δικαίωμα μόνο για δύο καλεσμένους.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να υπάρχουν αποστάσεις και στον μπουφέ και να αποφεύγεται η χρήση της λαβίδας για το σερβίρισμα από τον κάθε καλεσμένο. Πάντως, τα ζευγάρια και οι επαγγελματίες στην Ελλάδα περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

“Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους”

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους, σε σούπερ μάρκετ και στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας η επιτροπή εμπειρογνωμόνων ψήφισε κατά πλειοψηφία την υποχρεωτική χρήση μάσκας μετά την άρση των μέτρων, στις 4 Μαΐου σε δημόσιους χώρους, π.χ σε παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους.

Μάλιστα, θα ισχύει τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

17 νέα κρούσματα

Στην καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόρδας ανακοίνωσε σήμερα 17 νέα κρούσματα.

Δύο θάνατοι ασθενών με κορονοϊό σημειώθηκαν σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 136.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2.534 μετά την επιβεβαίωση 17 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόρδας.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 43 συμπολίτες μας, ενώ 65 έχουν βγει από τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επανέναρξη των σχολείων, αλλά και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους (σ.σ. παντοπωλεία, νοσοκομειά, ιατρεία, κουρεία, όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *