Εθνική Πινακοθήκη: «Η κλοπή θα μπορούσε να γίνει από κάθε απλό πολίτη» δήλωσε ο ελαιοχρωματιστής (ΒΙΝΤΕΟ)

Εθνική Πινακοθήκη

Δήλωσε πως ήταν μια λάθος σκέψη και πράξη

Για την απίστευτη κλοπή τριών έργων τέχνης των Πικάσο, Μοντριάν και Μονκάλβο από την Εθνική Πινακοθήκη που πραγματοποίησε το 2012 και κατάφερε επί 10 χρόνια να παραμένει ασύλληπτος, μίλησε ο 50χρονος ελαιοχρωματιστής που κρίθηκε ένοχος.

Όπως δήλωσε ο ελαιοχρωματιστής, η κλοπή των έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από κάθε απλό πολίτη.

«Ήταν μια λανθασμένη σκέψη η οποία αργότερα μετατράπηκε σε κλοπή. Υπήρξε ένας τεχνικός σχεδιασμός 6 μηνών. Η κλοπή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από κάθε απλό πολίτη», είπε μιλώντας στο Mega και την εκπομπή Live News ο δράστης «της κλοπής του αιώνα».

Διαβάστε επίσης: Εθνική Πινακοθήκη: Εξι χρόνια με αναστολή και «βραχιολάκι» στον 50χρονο για την κλοπή

Και συμπλήρωσε: «Ο καθένας θα μπορούσε να μπει στο κτίριο τότε το 2012 στην πινακοθήκη από μια ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα και να πάρει τα έργα. Ήταν εξαιρετικά αφύλακτη τότε η πινακοθήκη, με έναν φύλακα και σύστημα ασφαλείας που υπολειτουργούσαν».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η σύλληψή του ήταν μακρόχρονη καθώς «δεν μπορούσε να μπει στο μυαλό κανενός ότι μια κλοπή αυτού του μεγέθους μπορούσε να γίνει από έναν απλό πολίτη».

«Ποτέ δεν έχω καταδικαστεί, ποτέ δεν έχω υπάρξει σεσημασμένος και ήταν μια λάθος σκέψη και πράξη», σημείωσε.

Πηγή: megatv.com