Εβρος: Οργή για τα μαθήματα με ανοιχτά παράθυρα σε σχολεία

σχολεία

Στον Βόρειο Έβρο οι μαθητές παίρνουν μαζί τους ακόμη και κουβέρτες για να ζεσταθούν

Μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα τα παράπονα των γονέων, μαθητών και καθηγητών οι οποίοι είναι αντίθετοι με την οδηγία που υπάρχει να κάνουν μάθημα τα παιδιά στα σχολεία με ανοιχτά παράθυρα λόγω της πανδημίας.

Ιδιαίτερα στον Βόρειο Έβρο όπου οι θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες είναι σταθερά κάτω από το μηδέν, οι μαθητές παίρνουν μαζί τους ακόμη και κουβέρτες προκειμένου να ζεσταθούν. «Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα τις τελευταίες ημέρες από αγανακτισμένους γονείς χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι» σχολίασε στην ΕΡΤ το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων-Κηδεμόνων ΑΜΘ κ. Αναγνώστης Καραμπατζάκης.

Όπως τόνισε «η κυβέρνηση θεωρεί ότι το καταλληλότερο μέτρο είναι να ανοίγουν τα παράθυρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντί να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα. Να μειώσει δηλαδή τα τμήματα, να κάνει προσλήψεις σε καθηγητές και δασκάλους ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός μέσα στις τάξεις – κλουβιά όπου υπάρχουν οι περισσότεροι μαθητές αυτή τη στιγμή σε σχολικές μονάδες. Αντί λοιπόν να κάνει όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, αποφάσισε συγχωνεύσεις τμημάτων».

«Δεν το συζητάμε ότι πρέπει να γίνονται τα μαθήματα δια ζώσης», επισημαίνει η Ομοσπονδία Γονέων-Κηδεμόνων ΑΜΘ η οποία ζητά να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας, να μικρύνουν τα τμήματα και να γίνουν προσλήψεις καθηγητών.

«Αυτή η αγανάκτηση, αυτή η οργή που υπάρχει σήμερα από τους γονείς θα πρέπει να μετατραπεί σε διεκδίκηση μέσα στους συλλόγους γονέων μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά, καθώς μπορούμε να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε», κατέληξε ο κ. Καραμπατζάκης.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *