Εβρος: Στον εισαγγελέα σήμερα (30/5) οι συνοριοφύλακες που διακινούσαν παράτυπους μετανάστες

Για αρκετούς μήνες και συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο του 2022, φαίνεται πως δρούσαν οι πέντε συνοριοφύλακες στον Εβρο, οι οποίοι εμπλέκονται στη διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες αστυνομικούς που προέρχονται και εξελίχθηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Οι πέντε φέρεται να είχαν συνεργασία με Τούρκους δουλέμπορους, που διακινούσαν μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω της συνοριακής γραμμής του Έβρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους πέντε αστυνομικούς αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε ένας 54χρονος, ο οποίος έβαλε στο κόλπο και τους άλλους τέσσερις σύμφωνα με το Mega. Η «ταρίφα» για κάθε μετανάστη υπολογίζεται στα 2.000 ευρώ το άτομο.

Δείτε επίσης: Εβρος: Πως δρούσαν οι συνοριοφύλακες για να περνούν παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν αυτός που είχε τις επαφές και τις συνομιλίες με 4 δουλέμπορους-διακινητές από την Τουρκία και κανόνιζε τις λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης  Σοκ: Της επιτέθηκε ο σύζυγός της και εκείνη προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια

Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα (30/5)

Οι πέντε αστυνομικοί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα σήμερα με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους εντοπίστηκαν 26.550 ευρώ, 59 κινητά τηλέφωνα, 12 power banks, 2.120 δολάρια Αμερικής, 850 λίρες Τουρκίας, 23 λίρες Αγγλίας, 77 Lei Ρουμανίας, πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και μία τραπεζική κάρτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι 5 αστυνομικοί συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.