Φίλος του 41χρονου Ρώσου ο φαρσέρ που έστειλε τα email για τις βόμβες

Φίλος του 41χρονου Ρώσου blogger που συνελήφθη για τα email που έστειλε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και σε έξι νοσοκομεία της Αθήνας, υποστηρίζει πως είναι ο νέος φαρσέρ.

Ειδικότερα, ο άνδρας, περίπου στις 6:30 το πρωί έστειλε δύο email στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, γραμμένα στα αγγλικά, στα οποία απειλούσε ότι αν δεν αφεθεί ελεύθερος ο φίλος του θα ανατινάξει με βόμβες το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, έξι νοσοκομεία και την Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Νέα email για βόμβα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, σε έξι νοσοκομεία και στην Εκκλησία

«Αν δεν αφήσετε ελεύθερο τον φίλο μου θα σας ανατινάξω όλους εσάς τους ορθόδοξους χριστιανούς», έγραφε στα email.

Οι Αρχές προχώρησαν άμεσα σε οπτικό έλεγχο, ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Φυσικός αυτουργός εντοπίστηκε λίγο πριν φύγει για το εξωτερικό

Σε βάρος του 41χρονου, υπηκόου Ρωσίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της σοβαρής διατάραξης ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας (κατ’ εξακολούθηση), της διασποράς ψευδών ειδήσεων (κατ’ εξακολούθηση), της απόπειρας παρακώλυσης συγκοινωνιών και της απειλής τέλεσης τρομοκρατικής πράξης, όλες στην πλημμεληματική τους μορφή.

Ακολούθως, ο 41χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησε και πήρε αναβολή, ενώ το Δικαστήριο ήρε την κράτησή του.

Ο ίδιος, προανακριτικά, αρνήθηκε ότι υπήρξε ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων και υποστήριξε ότι έπεσε θύμα σκευωρίας από άλλα άτομα, τα οποία χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία του προέβησαν στην αποστολή των μηνυμάτων.

Σύμφωνα με τον υπερασπιστή του, ο 41χρονος δηλώνει blogger και αποδίδει την παραπάνω ενέργεια σε κόντρα με YouTubers.