Φωκίδα: Κατέρρευσε στοά στα μεταλλεία Βωξίτη – Ενας νεκρός και δύο οι εγκλωβισμένοι

Καρδίτσα κορονοϊό

Η τραγωδία που προκάλεσε μια πτώση βράχου

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (5/10) στα μεταλλεία Βωξίτη στη Φωκίδα, όταν κατέρρευσε στοά αφαιρώντας την ζωή ενός εργάτη.

Ο εργάτης που είχε εγκλωβιστεί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός. Ο άτυχος άνδρας παγιδεύτηκε στα Μεταλλεία Βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – Άμφισσας, για αρκετή ώρα.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έγινε στην στοά 617 των Μεταλλείων Βωξίτη. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες αποκολλήθηκε ένας βράχος και έπεσε πάνω σε ένα όχημα 4χ4 και μάλιστα σε απόσταση κάτι παραπάνω από 1 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς. Νεκρός είναι ο 45χρονος που επέβαινε στο όχημα για την επίβλεψη της στοάς.

Παραμένουν εγκλωβισμένοι δυο εργάτες, οι οποίοι σύμφωνα με το lamiareport.gr κατάφεραν να επικοινωνήσουν, μέσω των τηλεφώνων στη στοά, με τους ανθρώπους τους. Είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλώβισμό τους.

Εργαζόμενοι και μηχανήματα της εταιρείας, επίσης, προσπαθούν να φτάσουν σ’ εκείνο το σημείο και να απομακρύνουν τα χώματα που έχουν φράξει την στοά.