Φωτιά στο Ρέθυμνο: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Συνεχίζεται η μάχη με τις πυρκαγιές 

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς στο Ρέθυμνο, όμως οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος σύμφωνα με το συντονιστικό της Π.Υ.

Στην περιοχή της Ορνέ δρουν 33 οχήματα της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες ενώ στο Ροδάκινο δρουν 7 οχήματα της Π.Υ. με 22 πυροσβέστες. Συνεχείς ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 4 εναέρια μέσα ενώ οι εθελοντές και μέσα από τους ΟΤΑ έχουν βοηθήσει πολύ στο έργο της κατάσβεσης.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σπηλίου – Αγίας Γαλήνης που είχε διακοπεί από χθες το βράδυ στις 22.00 λόγω της πυρκαγιάς. Παράλληλα η ισχύς των ανέμων έχει πέσει και η αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί χθες λόγω των καπνών έχει κατά πολύ βελτιωθεί.

Ο δήμαρχος, αργά το βράδυ της Παρασκευής εμφάνισε αναπνευστικό πρόβλημα.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες και το πρόβλημα υγείας του αντιμετωπίστηκε θετικά και έπειτα μετέβη στο σπίτι του από όπου όλο το βράδυ συντόνιζε τις επιχειρήσεις με τα μηχανήματα και τις υδροφόρες της περιοχής που συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε επίσης  Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

«Δόξα τω Θεώ έκανα εισπνοές και ξαναγύρισα στο πύρινο μέτωπο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομα στην Κρύα Βρύση ώστε να συνδράμω τους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού η φωτιά πέρασε πλέον και ευτυχώς καταφέραμε να μην καεί κανένα σπίτι», δήλωσε στο cretapost ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου.

Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί

Εξαιρετικά δύσκολες ώρες πέρασαν οι κάτοικοι στις περιοχές Ορνέ, Μέλαμπες, Σαχτούρια, Κρύα Βρύση, Άγιος Βασίλειος, καθώς και στο Ροδάκινο, αφού τα πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται.

Το μέτωπο που απασχολεί περισσότερο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και στο οποίο επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης, αφορά την πρώτη πυρκαγιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά πέρασε πλέον από τα σημεία αυτά. Οι κάτοικοι περιμένουν πλέον εντολή της Πολιτικής Προστασίας, η οποία εξέδωσε το σήμα 112 για την εκκένωση των οικισμών, ώστε να επιστρέψουν ξανά στις περιουσίες τους.

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.