Φωτιά στο Ρέθυμνο: Για ακόμη μια μέρα γίνεται μάχη με τις φλόγες – Τι λέει ο δήμαρχος (ΒΙΝΤΕΟ)

φωτιά

Οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Ρέθυμνο, καθώς από χθες (18/7) παρατηρήθηκαν νέες αναζωπυρώσεις σε περιοχές που είχαν παραδοθεί στις φλόγες τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η φωτιά στο Ρέθυμνο έκαιγε όλο το βράδυ, ωστόσο οι εστίες ήταν μακριά από οικισμούς.

Οι κάτοικοι στη νότια πλευρά του Αγίου Βασιλείου είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι, καθώς βλέπουν τα χωριά τους να απειλούνται για ακόμη ένα 24ωρο.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ξέσπασαν νέες αναζωπυρώσεις στις περιοχές που είχαν ήδη καεί από τη φωτιά που έκαιγε το Σαββατοκύριακο.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, καθώς οι ριπές των ανέμων είναι τόσο έντονες που τόσο τα ελικόπτερα Έρικσον όσο και τα Καναντέρ δεν μπορούν να πετάξουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ έχει γίνει ήδη αίτημα για ελικόπτερο Σινούκ που είναι πιο βαρύ και κρίνεται ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στην Ανω Ηλιούπολη

Οργανωμένο σχέδιο λέει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου που βλέπει για τέταρτη μέρα την περιοχή του να παραδίνεται στις φλόγες δήλωσε στo Cretalive πως: «Πλέον δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι άλλο πέρα από το ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο.

Αυτό βέβαια θα το δείξουν οι έρευνες της Πυροσβεστικής, όμως ειλικρινά δεν γίνεται αυτό να συμβαίνει στο βαθμό που συμβαίνει εάν δεν πρόκειται για σχέδιο. Δεν θεωρώ ότι είναι αναζωπυρώσεις.

Δε γίνεται να σβήνουμε τη φωτιά στα Σαχτούρια, και να εμφανίζεται στην Κρύα βρύση και μετά στο Ροδάκινο και μετά στην Αγία Γαλήνη.

Πλέον δε μπορώ παρά να σκέφτομαι ότι είναι οργανωμένο σχέδιο. Όμως να ξέρουν πως όσο θα είμαι δήμαρχος, δεν πρόκειται να οικοπεδοποιήσουν κανένα στρέμμα».

Πρόσθεσε πως «η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου στην περιοχή. Πρέπει να παρέμβει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πια σε αυτήν την περιοχή. Αν δεν σταματήσει αυτό το ντόμινο των πυρκαγιών, ο δήμος Αγίου Βασιλείου δεν θα υπάρχει στον χάρτη».

Πηγή: ΣΚΑΙ/cretalive.gr/creta24.gr