Φουρθιώτης: «Περιμένουμε να αποδοθεί Δικαιοσύνη – Επιμένω στην αθωότητα μου»

Φουρθιώτης

Η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή 23/9

Σταθερός προς την υποστήριξη της αθωότητας του σχετικά με την καταγγελία περί σκηνοθετημένων επιθέσεων στο σπίτι του, τον Απρίλιο του 2021, παραμένει ο Μένιος Φουρθιώτης.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στους δημοσιογράφους, μετά την διακοπή της δίκης του, τόνισε ότι περιμένει να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

«Μετά από μία ταλαιπωρία 17 μηνών ήρθε η ώρα που περιμένουμε να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Όπως είχα πει και τότε στις δικαστικές αρχές επιμένω στην αθωότητά μου και ότι δεν έχω καμία σχέση με όλο αυτό που μου έχει επιβαρύνει υπερβολικά την υγεία αλλά και την ίδια μου τη ζωή. Γι’ αυτό και σήμερα, παρότι το δικαστήριο αναβλήθηκε για την Παρασκευή, περιμένω οπωσδήποτε να γίνει και να τελειώνει μια ταλαιπωρία που για τον οποιονδήποτε άνθρωπο δεν θα μπορούσε να το αντέξει ούτε ψυχολογικά ούτε βιολογικά. Όταν θα αναγνωστεί η δικογραφία και δείτε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, θα καταλάβουμε για ποιον λόγο τότε προφυλακίστηκα. Ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα δώσει μία αθωωτική απόφαση», είπε χαρακτηριστικά ο Μένιος Φουρθιώτης.

Σημειώνεται ότι η δίκη του παρουσιαστή διακόπηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου του και θα συνεχιστεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σε βούλευμα- καταπέλτη δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση ότι οι επιθέσεις που ο παρουσιαστής είχε καταγγείλει ότι έγιναν στο σπίτι του στον Διόνυσο ήταν σκηνοθετημένες από τον ίδιο.

Στόχος του ήταν, σύμφωνα με τους δικαστές-μέλη του δικαστικού συμβουλίου, να πείσει τις αστυνομικές αρχές ότι αποτελεί «ευπαθή στόχο» και να πετύχει την επαναφορά της αστυνομικής φύλαξής του, η οποία είχε σταματήσει. Μάλιστα, για να το πετύχει αυτό, όπως αναφέρουν οι δικαστές, ασκούσε αφόρητη πίεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας επίσημων και ευπαθών στόχων στέλνοντάς τους «συνεχείς και επανειλημμένες ψευδείς μηνύσεις και εξώδικα».