Φρίκη στην Χαλκιδική: Σκότωσαν τέσσερα σκυλιά και επτά γάτες με φόλες

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση πως άγνωστοι σκότωσαν τέσσερα σκυλιά και επτά γάτες με φόλες στην περιοχή του Πολυγύρου στην Χαλκιδική.

Παρά την αυστηροποίηση των ποινών, οι κτηνωδίες στη Χαλκιδική και όχι μόνο συνεχίζονται. Μέσα σε λίγες μέρες, ασυνείδητοι σκότωσαν με φόλες 4 σκυλιά και 7 γάτες στον Πολύγυρο. Παραμένουν ασύλληπτοι με τις έρευνες της αστυνομίας να μην έχουν αποδώσει. Φιλοζωική οργάνωση της περιοχής, δίνει στη δημοσιότητα βίντεο, που δείχνει τις προσπάθειες που έγιναν για να σωθούν ορισμένα από τα ζώα. Αν δεν υπήρχε αυτή η ευαισθητοποίηση ο αριθμός των νεκρών ζώων θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος.

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα με τις φόλες στον Πολύγυρο στη Χαλκιδική, καθώς πλέον πρόκειται για καθημερινό φαινόμενο με αυξημένο κίνδυνο για τα αδέσποτα. Όπως εξηγεί στην Politic.gr η πρόεδρος του Φιλοζωικού Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Σωματείου “Κιβωτός”, Ελευθερία Κοτσιαρή:

«Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής αντιμετωπίσαμε στις 26, 27/4 και στις 3/5 πολλαπλά κρούσματα δηλητηριάσεων ζώων. Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο θάνατος 2 αδέσποτων και 2 δεσποζόμενων σκύλων και 7 γατών. Επίσης, δηλητηριάστηκαν αλλά κατάφεραν να σωθούν, ένας δεσποζόμενος σκύλος που νοσηλεύτηκε σε κλινική και ένας αδέσποτος σκύλος που τον ανέλαβε το Φιλοζωικό σωματείο της περιοχής».

Διαβάστε επίσης  Βόλος: Μητέρα κατήγγειλε τον πρώην πεθερό της για το βιασμό του 4χρονου γιου της

Η κ. Κοτσιαρή επισημαίνει ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης (στο Δημαρχείο, στην πλατεία Ηρώων και την περιοχή του Μασούτη) ενώ όπως φαίνεται οι ρίψεις έγιναν πρωινές και απογευματινές ώρες γεγονός που καταδεικνύει την έλλειψη ορίων και την επικινδυνότητα του δράστη.

Δείτε βίντεο από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της φιλοζωικής του Πολυγύρου να σώσει τα ζώα:

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Σωματείου τονίζει ότι το σωματείο υπέβαλε μηνύσεις και η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη ελπίζοντας να έχει επιτυχή κατάληξη.

Πηγή: newsit.gr

Φωτογραφία αρχείου