Φρίκη στην Κομοτηνή: Νεαρό αγόρι πετούσε στον αέρα γατάκι και το κλώτσαγε

Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Κομοτηνή με πρωταγωνιστή έναν νεαρό να κλωτσάει γατάκι.

Όλα ξεκίνησαν από ένα instagram story που δημοσιεύτηκε στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζει 14χρονο που πετάει στον αέρα μια αδέσποτη γάτα και στη συνέχεια την κλωτσάει σαν να είναι μπάλα ποδοσφαίρου!

Μάλιστα, όπως ακούγεται και στο video, την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά κακοποίησης του αδέσποτου ζώου στην Κομοτηνή, επικροτούν φίλοι του νεαρού που βιντεοσκοπούν την πράξη του.

Το περιστατικό κατήγγειλε δημόσια η σελίδα Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής στο facebook με την ανάρτηση του σχετικού video και ζήτησε τη βοήθεια οποιουδήποτε γνωρίζει τα στοιχεία του νεαρού να ενημερώσει την ομάδα. Κάτι που τελικά έγινε, όπως τονίζει στο newsit.gr ο κ. Μάκης Σαλασίδης, μέλος της ομάδας:

«Μετά τη δημοσίευση του video στη σελίδα μας, πήραμε πολλά μηνύματα. Φίλοι μας στο facebook μας ενημέρωσαν και μας έδωσαν όλα τα στοιχεία του νεαρού που φαίνεται στο video πως κακοποιεί τη γάτα.

Πλέον έχουμε έρθει σε συνεννόηση με δύο δικηγόρους και τη Δευτέρα το πρωί θα παραδώσουμε όλα τα στοιχεία στον αρμόδιο Εισαγγελέα για να προχωρήσει νομικά η υπόθεση. Μάλιστα σύμφωνα με τα μηνύματα που δεχτήκαμε πρόκειται για έναν ανήλικο νεαρό, μαθητή Λυκείου.

Είναι ντροπή για την πόλη μας να έχουμε τέτοια φαινόμενα από νέα παιδιά. Είναι ξεκάθαρα θέμα παιδείας. Θα έπρεπε η φιλοζωία να περαστεί ως μάθημα στα σχολεία για να αποφύγουμε να έχουμε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές».

Κομοτηνή

Μάλιστα ο κ. Σαλασίδης τονίζει πως στην Κομοτηνή έχουν γίνει γνωστές και άλλες επικίνδυνες συμπεριφορές: «Στην πόλη μας δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό δυστυχώς.

Έχουν πεθάνει ζώα και έχουν κινδυνέψει και άλλα τόσα, απο φόλες που τοποθετούν κάποιοι και είναι πολύ επικίνδυνο».

Σύμφωνα με τον νόμο η κακοποίηση των ζώων είναι πλέον ποινικό αδίκημα και θεωρείται αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό υλικό, που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράγεται από ιστοσελίδες του διαδικτύου, να κρατάει ζώο συντροφιάς (γάτα) και να το πετάει στον αέρα.

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής και σε βάρος του εν λόγω ατόμου επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή”.

Πηγή: newsit.gr