Για «εκσπλάχνωση» κάνουν λόγο οι γιατροί για τον 18χρονο που δέχτηκε επίθεση 

δολοφονία ζαχαροπλαστείο

Ο νεαρός ήταν με την παρέα του όταν δέχτηκε επίθεση

Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν σήμερα (19/4) οι δύο 17χρονου που επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν 18χρονο στην Ακρόπολη.

Ο νεαρός βρισκόταν στην περιοχή με την παρέα του όταν ένας από τους δύο ανήλικους δράστες του επιτέθηκε με σκοπό τη ληστεία και τον τραυμάτισε στον λαιμό και την κοιλιακή χώρα. Για «εκσπλάχνωση» έκαναν λόγο οι γιατροί.

Ο 18χρονος χειρουργήθηκε αλλά η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή, ενώ βγήκε και από τη ΜΕΘ.

Δείτε επίσης: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος που δέχθηκε επίθεση – «Αντιστάθηκε και τον μαχαίρωσαν»

Πώς έγινε η επίθεση

Αρχικά τους ζήτησαν τσιγάρα και όταν οι νεαροί τους απάντησαν πως δεν έχουν ο ένας εκ των δυο 17χρονων έβγαλε ένα μαχαίρι τραυματίζοντας τον 18χρονο Δημήτρη στην κοιλιά και στο λαιμό αρπάζοντας το τσαντάκι που είχε μαζί του.

Διαβάστε επίσης  Συγκίνηση στην έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (BINTEO)

Στόχος των δραστών να αρπάξουν τα ελάχιστα χρήματα του 18χρονου και το κινητό τηλέφωνο του. «Βγάζει ο ένας μαχαίρι και το κολλάει στον λαιμό του Μήτσου. Δύο άτομα έτρεξαν από τον πανικό τους. Εγώ έκατσα με τον Μήτσο, είχε ξαπλώσει κάτω και ούρλιαζε για βοήθεια, έπρεπε να καλέσουμε ασθενοφόρο και ο Γιώργος άρχισε να τους καταδιώκει προς Μοναστηράκι», ανέφερε φίλος του θύματος.

Στη συνέχεια ένας 20χρονος από την παρέα των νεαρών μετά την επίθεση καταδίωξε τον έναν από τους δυο 17χρονους και τελικά 300 μέτρα πιο μακριά, στην οδό Αδριανού, καταφέρνει να τον ακινητοποιήσει με τη βοήθεια ενός υπαλλήλου σε κατάστημα της περιοχής. Χθες το πρωί εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο άλλος 17χρονος. Ο δράστης ήταν γνωστός της αστυνομίας καθώς έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες.

Πηγή: dikaiologitika.gr