Γίνονται προσπάθειες για να επαναλειτουργήσει η αεροπορική εταιρεία Ellinair

Ellinair

Η τελευταία πτήση αεροσκάφους της ήταν το Μάρτιο του 2021

Προσπάθειες για την επαναλειτουργία της Ellinair, της αεροπορικής εταιρείας που ίδρυσε κάποτε ο Όμιλος Μουζενίδη, γίνονται αυτή την περίοδο. Επικεφαλής της προσπάθειας είναι ο Ιορδάνης Καρατζάς, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιάς κρατικής Ολυμπιακής.

Εφ’ όσον οι προσπάθειες ευοδωθούν, θα δημιουργηθεί μια εταιρεία που θα δραστηριοποιείται σε πτήσεις τσάρτερ και στην πραγματοποίηση πτήσεων για λογαριασμό άλλων αεροπορικών εταιρειών, δεν σκοπεύει ωστόσο να μπει στις τακτικές πτήσεις. Ήδη αναζητούνται για μίσθωση δυο αεροσκάφη για το ξεκίνημα της εταιρείας.

Στο μεταξύ, η Ellinair άλλαξε διοικητικό συμβούλιο πριν ένα χρόνο, ενώ ενισχύεται με περίπου εφτά εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση για τις ζημιές που υπέστη κατά την περίοδο της πανδημίας, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Θυμίζουμε ως η Ellinair σε μια περίοδο που είχε μπει σε μια σειρά και ατένιζε με αισιοδοξία το μέλλον, ήρθε η πανδημία και κυριολεκτικά την διέλυσε. Η εταιρεία καθήλωσε τα τέσσερα αεροσκάφη του στόλου της, καθώς στο μεταξύ είχε κλείσει η Ρωσία στην οποία κυρίως δραστηριοποιούνταν μεταφέροντας τουρίστες στην Ελλάδα.

Ο απροσδόκητος θάνατος του ιδιοκτήτη της Μπόρις Μουζενίδη από κορωνοϊο, της έδωσε τη χαριστική βολή. Η τελευταία πτήση αεροσκάφους της Ellinair ήταν το Μάρτιο του 2021 όταν πέταξε στη Μόσχα για να φέρει πίσω τη σορό του Μπόρις Μουζενίδη.

Στη συνέχεια τα Airbus της Ellinair επιστράφηκαν πίσω στην εταιρεία από την οποία μισθωθήκαν και μάλιστα δυο από αυτά έχουν ήδη διαλυθεί.

Πηγή: Omorfa Τaxidia