Γιώργος Καραϊβάζ: Τουλάχιστον άλλους τρεις αναζητά η ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Νέα στοιχεία έρχονται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ, καθώς τουλάχιστον ακόμα τρία άτομα εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τα δύο αδέρφια 40 και 48 ετών που συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σε λίγες ώρες ενώπιον του εισαγγελέα κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου του 2021, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον άλλοι τρεις με τις αρχές να έχουν φτάσει στα ίχνη τους.

Καταρχάς, ο εγκέφαλος που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου και τουλάχιστον άλλοι δύο που πήραν ενεργό δράση στην αιματηρή επιχείρηση.

Δείτε επίσης: Συγκινεί η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ: «Η μνήμη του δικαιώθηκε – Θα εξιχνιαστεί η δολοφονία του»

Οι Αρχές φαίνεται ότι έχουν φτάσει στα ίχνη του ενός που αναζητείται, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε από τις αρχές από συνομιλίες που είχε με τους συλληφθέντες. Μάλιστα το εν λόγω πρόσωπο είχε κατηγορηθεί για υπόθεση εκβιασμού πριν από επτά χρόνια περίπου.

Μαζί με αυτόν, αναζητείται και ένας ακόμη άνδρας, επίσης κατηγορούμενος για εκβιασμούς, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και φέρεται να έχει συντονιστικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση κατά του συντάκτη.

Το πράσινο φως για να προχωρήσουν στις συλλήψεις δόθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Απριλίου έγινε η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας στην εταιρεία καθαρισμού που φαίνονται ότι είναι ιδιοκτήτες. Κλιμάκιο της Οικονομικης Αστυνομίας μετέβη στην εταιρεία προκειμένου δήθεν να πραγματοποιήσει ελέγχους στα βιβλία.

Στόχος ήταν οι ιδιοκτήτες να προσαχθούν στην Ασφάλεια για κάποιες ώρες ούτως ώστε να προλάβουν να βρουν το στοιχείο που θα τους βοηθούσε στην έρευνα. Και έτσι έγινε…

Μετά από αρκετές ώρες τα δύο αδέρφια αφέθηκαν ελεύθεροι ωστόσο οι αστυνομικοί είχαν προλάβει να δουν τις δυο ημέρες που έγινε η ακύρωση και στη συνέχεια η δολοφονία, για το που βρίσκονταν τα οχήματα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Εχουν χαρτογραφήσει, πάντως, τα πρόσωπα, τους δράστες, αλλά και τα κίνητρα της δολοφονίας, τα οποία φέρονται να αφορούν τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου τα οποία είχαν ενοχλήσει άτομα του χώρου του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι συλλήψεις των δύο αντρών έγιναν σε Γέρακα, όπου έμενε ο ένας από τους συλληφθέντες, και στη Νίκαια. Ιδιαίτερα, η περιοχή αυτή έχει μεγάλη σημασία στην υπόθεση, καθώς εκεί βρίσκεται η εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών, στην οποία ανήκει το λευκό βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Την είδηση της σύλληψης των δυο ατόμων που εμπλέκονται στη δολοφονία Καραϊβαζ έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου.

Όπως λέει η ΕΡΤ εις βάρος του ενός εκ των συλληφθέντων εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης για εκείνη την επίθεση στο Γαλάτσι.

Στο στόχαστρο των αρχών τα αδέρφια

Τα δύο αδέρφια είχαν βρεθεί στο στόχαστρο των Αρχών τους τελευταίους μήνες και συνελήφθησαν ύστερα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τους από τις δικαστικές αρχές. Συγκεκριμένα, οι συλλήψεις έγιναν σε Γέρακα, όπου έμενε ο ένας από τους συλληφθέντες, και στη Νίκαια.

Ιδιαίτερα, η περιοχή αυτή έχει μεγάλη σημασία στην υπόθεση, καθώς εκεί βρίσκεται η εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών, στην οποία ανήκει το λευκό βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν πως η αστυνομία έχει σαφείς ενδείξεις ότι είναι πολύ πιθανό ο ένας από τους δύο συλληφθέντες να είναι ένα από τα άτομα που επέβαιναν στη μηχανή που προσέγγισε τον δημοσιογράφο.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Γέρακα και Νίκαια, ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμα ένα άτομο που σχετίζεται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Το πρωί του Σαββάτου, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των στοιχείων για τη σύλληψη των δύο ανδρών, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου

Την είδηση της σύλληψης των δυο ατόμων που εμπλέκονται στη δολοφονία Καραϊβαζ έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου αναφέρει τα εξής: «Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη. Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

«Νοιώθω πως η μνήμη του Γιώργου δικαιώνεται»

Την ίδια ώρα η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου, λίγο μετά την είδηση της σύλληψη των δυο ανδρών τόνισε χαρακτηριστικά πως «νοιώθω πως η μνήμη του Γιώργου δικαιώνεται».

Και οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής του δημοσιογράφου, Ρόη Παυλέα και Σπύρος Χαριτατος μιλώντας στο newsit.gr εστιάζουν και στο να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός.

«Η μητέρα και η αδελφή του άνανδρα δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ – λένε οι δύο δικηγόροι – είναι συγκινημένες και συγκλονισμένες, μπορώ να σας πω μάλιστα ότι κλαίνε. Ευχόμαστε όλοι και όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα φτάσουμε στον ηθικό αυτουργό».

Και ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της χήρας του αδικοχαμένου αστυνομικού συντάκτη μιλώντας στο newsit.gr ανάφερε «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις αρχές».

Πηγή: newsit.gr