Γιώργος Τράγκας: Στη δημοσιότητα η χειρόγραφη διαθήκη του

Γιώργος Τράγκας

Σε ποιους κληρονόμους αφήνει τα ακίνητα

Στο φως της δημοσιότητας έχουν βγει στοιχεία από την χειρόγραφη διαθήκη του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα από τα οποία μαθαίνουμε που άφησε τα 17 ακίνητα του.

Γιώργος Τράγκας: Η επίμαχη διαθήκη φέρεται να είχε συνταχθεί πριν τέσσερα χρόνια στο πριγκιπάτο του Μονακό και αναιρεί όλες τις προηγούμενες.

Στις 19 Φεβρουαρίου του 2018, ο 69χρονος, τότε, Γιώργος Τράγκας, συνέταξε την ιδιόχειρη αυτή διαθήκη ξεκινώντας τυπικά: «Εγώ ο Γεώργιος Τράγκας του Ιωάννη και της Ευθυμίας». Στις 15 σελίδες που ακολουθούν, ο εκδότης και δημοσιογράφος γράφει τον τρόπο που επιθυμεί να μοιραστεί η περιουσία του.

Εν τω μεταξύ, κι άλλα πανάκριβα ακίνητα σε Ευρώπη και ΗΠΑ έρχονται να προστεθούν στα ήδη γνωστά. Το 2021 ο Γιώργος Τράγκας αγόρασε μία ακόμα κατοικία στο διάσημο θέρετρο του Σεν Τροπέ. Ακόμα δύο σπίτια στο Μπέρβελι Χιλς και την Ουάσινγκτον αποκτήθηκαν σε άγνωστο χρόνο.

Στη διαθήκη του, ο Γιώργος Τράγκας αναφερόταν συγκεκριμένα τόσο στην τελευταία σύζυγό του όσο και στους δύο γιους του, Γιάννη και Φρέντυ. Το διαμέρισμα στην οδό Victor Hugo στο Παρίσι, σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αψίδα του Θριάμβου, καταλήγει στον Γιάννη Τράγκα ενώ η βίλα στην Κυανή Ακτή της Νίκαιας, με εσωτερική πισίνα καταλήγει στη Μαρία Καρρά, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μαρία Καρρά και Γιάννης Τράγκας θα μοιραστούν από κοινού και το διαμέρισμα στον ουρανοξύστη Olympic Tower στην 5η Λεωφόρου του Μανχάταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Στη συγκεκριμένη διαθήκη πάντως δεν γίνεται καμία αναφορά στα σπίτια στο Μαϊάμι και το Λας Βέγκας, την ώρα που καταφθάνουν νέες πληροφορίες για ακόμα δύο ακίνητα στις ΗΠΑ – ένα στην Ουάσινγκτον και ένα στο Μπέβερλι Χιλς.

Στον γιο του Φρέντι, φέρεται να αφήνει το 30% των λογαριασμών του που διατηρούσε στις ΗΠΑ και το υπόλοιπο 70% καταλήγει στον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά.

Ο Γιώργος Τράγκας διατηρούσε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Αμερική και στο Μονακό. Στο πριγκιπάτο φέρεται να είχε καταθέσεις σε δύο τράπεζες καθώς και άγνωστα περιουσιακά στοιχεία σε θυρίδες.

Σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του, οι τρεις κληρονόμοι θα μοιραστούν το περιεχόμενό των θυρίδων σε ποσοστό 25% ο καθένας, ενώ το ένα τέταρτο θα δοθεί στον φρουρό του, φιλανθρωπικά ιδρύματα της επιλογής του και την εκκλησία της Ελλάδας.

Η ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα τροποποιήθηκε και πήρε την τελική της μορφή την 1η Αυγούστου του 2018.

Πηγή: lifo.gr