Γονείς καταθέτουν αγωγή κατά της δασκάλας που έβαλε ταινία με ερωτικό περιεχόμενο σε μαθητές δημοτικού

δικαστήρια δικαστική αίθουσα

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Γονείς προχωρούν σε αγωγή εναντίον της δασκάλας που πρόβαλε την ταινία «Αγόρια στο Ντους» σε παιδιά 10 ετών σε δημοτικό σχολείο.

Όπως είπε oδικηγόρος, Χάρης Κατσιβαρδάς που εκπροσωπεί την οικογένεια μαθητή που ήταν παρών στο περιστατικό, «σε πρώτη φάση η αγωγή θα είναι εναντίον της δασκάλας και ανάλογα με την απάντηση που θα λάβουμε και από το υπουργείο Παιδείας, θα δούμε αν θα υπάρξει και νομική συνέχεια εναντίον άλλων εμπλεκομένων. Λόγω των εκλογών υπάρχει δικαιολογητική βάση για την καθυστέρηση της απάντησης, οπότε αναμένουμε για να δούμε τι θα κάνουμε από εκεί και πέρα».

Σύμφωνα με τον κ. Κατσιβαρδά, «το παιδί είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σε σοκ καθώς πρόκειται για ένα αποτροπιαστικό θέαμα. Μιλάμε για ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις αγοριών σε τουαλέτες που παρουσιάστηκαν σε μαθητές Δημοτικού».

Όπως είπε ο ίδιος, υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες γονέων, έγιναν έγγραφες καταγγελίες στο υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια η οικογένεια που εκπροσωπεί αποφάσισε να κινηθεί και νομικά.

Διαβάστε επίσης  Μπέος: "Τα σχολεία θα ανοίξουν την Δευτέρα με δική μου ευθύνη"

Πολλές οι αντιδράσεις

Η ενέργεια της εκπαιδευτικού να προβάλει τη συγκεκριμένη ερωτική ταινία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για την αντιπαιδαγωγική μορφή της ταινίας, καθώς και την υποβολιμαία προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικα παιδιά. Επίσης, σημείωσαν ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους «για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα».

Οι καταγγέλλοντες ζήτησαν μέσω του δικηγόρου τους με εξώδικη όχληση – διαμαρτυρία προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο, να γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή «καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του υπουργείου Παιδείας». Ζήτησαν επίσης να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας.

Πηγή: enikos.gr