Γρεβενά: Ξεκίνησαν τις έρευνες για τη φονική έκρηξη οι πυροτεχνουργοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ατελείωτος είναι ο θρήνος για τους τρεις εργαζόμενους στο εργοστάσιο παραγωγής δυναμίτιδας στην περιοχή της Ιτέας στα Γρεβενά, όπου σκοτώθηκαν απ’ την έκρηξη, την ώρα που δούλευαν για το μεροκάματο.

«Είναι τραγικό, θρήνος, οι γονείς είναι σε τραγική κατάσταση.Πρωινός ήταν πάντα, περνούσε από εδώ, δεν υπάρχει παρηγοριά» δηλώνει ο Γιώργος Παπανίκος, συγγενής του Ζήση Αποστολίδη.

Τρεις εργαζόμενοι που έτυχε να φτάσουν πρώτοι απ’ όλους στη δουλειά κι ύστερα να σημειωθεί η ασύλληπτη έκρηξη που ισοπέδωσε τα πάντα.

«Θα είχαμε και άλλα θύματα» δήλωσε συγγενής του Χαράλαμπου Κικίδη.

«Κι εγώ στη γωνία ήμουν όταν έγινε η έκρηξη» αναφέρει ο χημικός του εργοστασίου.

Ψάχνουν την αιτία

Την αιτία που οδήγησε στην έκρηξη και τον θάνατο των τριών ανδρών, αναζητούν τώρα οι αρχές. Ο εισαγγελέας μάλιστα, πέρασε την υπόθεση στα χέρια της αστυνομίας και με τη συνδρομή της πυροσβεστικής, συγκεντρώνονται πολύτιμα στοιχεία για να οδηγηθούν σ’ ένα ασφαλές συμπέρασμα.

«Δεν το περίμενα, δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε, ήταν εκπαιδευμένοι» δηλώνει ο χημικός του εργοστασίου.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ο θάνατος των ανδρών ήταν ακαριαίος. Την περιοχή αρχικά ερεύνησαν πυροτεχνουργοί για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να γίνουν έρευνες δίχως κάποιος άλλος να κινδυνεύσει.

«Αλίμονο στη μάνα του. Τι έγινε εκεί, μόνο εκείνοι το ξέρουν» είπε χαρακτηριστικά συγγενής του Χαράλαμπου Κικίδη.

«Καλό παιδί. Φιλότιμο. Μόνο που σκέφτομαι τι έγινε…»συμπληρώνει.

Η εταιρία με ανακοίνωσή της, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των τριών εργαζομένων και την οδύνη όλων των συναδέλφων τους για τον θάνατό τους.

Πηγή: megatv.com