Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Νέο χειρουργείο για τον 8χρονο που τραυματίστηκε από τα σκάγια του πατέρα του

Νεότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του 8χρονου που είδε τον πατέρα του να πυροβολεί και να σκοτώνει τη μητέρα του και έπειτα να αυτοκτονεί, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ο ανήλικος βρίσκεται πλέον στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Το παιδί που για πέντε ώρες ήταν δίπλα στους νεκρούς γονείς του, τραυματισμένο από τα σκάγια της καραμπίνας, βρισκόταν εδώ και μέρες σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, ενώ σήμερα οι γιατροί προχώρησαν στην αποσωλήνωσή του και μεταφέρθηκε στην Παιδοχειρουργική Κλινική για να συνεχίσει τη νοσηλεία του.

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι ο μικρός ασθενής, για τον οποίον ενδιαφέρεται όλη η Ελλάδα και οι Έλληνες δείχνουν την ευαισθησία τους, έχει ήδη αποσωληνωθεί, βγήκε από τη ΜΕΘ Παίδων και έχει έρθει στην Παιδοχειρουργική Κλινική» δήλωσε ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, Γεώργιος Τσικόπουλος.

Όπως είπε ο γιατρός που από τη πρώτη στιγμή, μαζί με τους συναδέλφους του, έχουν «σκύψει» με ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω από τον 8χρονο και του παρέχουν κάθε δυνατή φροντίδα, το παιδί είναι σταθερό αιμοδυναμικά, έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον και υποστηρίζεται από συγγενείς του που βρίσκονται στο νοσοκομείο.

«Εμείς θα είμαστε στο πλευρό του για να του συμπαρασταθούμε και ψυχολογικά, καθώς έχει πλήρη συνείδηση τι έγινε και πώς έγινε και χρειάζεται προσοχή στους χειρισμούς μας» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης  Μνημόσυνο για τον Βασίλη Καρρά στην Χαλκιδική

Δείτε επίσης: Γυναικοκτονία στην Χαλκιδική: Αποσωληνώθηκε ο 8χρονος που τραυματίστηκε από το όπλο του πατέρα του

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί που είδε τη μητέρα του να δολοφονείται μπροστά στα μάτια του και έμεινε για ώρες στην αγκαλιά της μέχρι να φτάσει στη μονοκατοικία η αστυνομία, είναι σε θέση να επικοινωνήσει με το περιβάλλον και μόλις άνοιξε τα μάτια του ζήτησε να δει τη μητέρα και τον πατέρα του, οι οποίοι δε βρίσκονται στη ζωή.

Ο 8χρονος, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε ένα δύσκολο χειρουργείο, ενώ θα συνεχίσει να νοσηλεύεται, καθώς έχει δεχθεί πάρα πολλά σκάγια από την καραμπίνα σε διάφορα σημεία του σώματός του, όπως στα ιγμόρεια, κοντά στο οπτικό νεύρο και την κοιλιακή χώρα.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου, την προσεχή Τρίτη θα υποβληθεί στην πρώτη επανεγχείρηση στο χέρι του και από εκεί και πέρα θα δρομολογηθεί ένα ακόμα μεγάλο χειρουργείο για την αποκατάστασή του.

«Έχουμε μέλλον αλλά το παιδάκι βρίσκεται σε καλό δρόμο» τόνισε ο κ. Τσικόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ο 8χρονος μιλάει με τους γιατρούς, έχει δίπλα του τους συγγενείς του και δεν έχει αντιληφθεί ότι οι γονείς του δεν βρίσκονται στη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή έχει συσταθεί ειδική μονάδα παιδοψυχολόγων που βρίσκονται στο νοσοκομείο για να φροντίσουν το παιδί.