Γυναικοκτονία στη Νίκαια: Στο νοσοκομείο ο 50χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του – Υπήρχε ιστορικό βίας

Λαμία επανομή Θεσσαλονίκη Μαρκέλλα Πιερία

Την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Ανθρωποκτονιών

Σε μία αποτρόπαια πράξη προχώρησε ένας 50χρονος, ο οποίος σήμερα (22/1) το ξημερώματα στραγγάλισε την σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στη Νίκαια.

Η γυναικοκτονία αποκαλύφθηκε στις 5:20 τα ξημερώματα, όταν ο ίδιος ο δράστης, ένας 50χρονος άνδρας, τηλεφώνησε στο «100» της Άμεσης Δράσης και ομολόγησε το έγκλημα στους αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στη Νίκαια – «Ελάτε σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου» είπε ο δράστης στην αστυνομία

«Ελάτε σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου» ήταν τα λόγια που είπε μιλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης. Όταν αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα της οδού Βοσπόρου, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια, διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό ήταν νεκρή η 54χρονη.

Στραγγαλισμό «είδε» ο ιατροδικαστής

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα έφερε σημάδια στο λαιμό και άμεσα συνέλαβαν τον 50χρονο. Στο σημείο έφτασε σύντομα ιατροδικαστής, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την αυτοψία διαπίστωσε ότι το πιθανότερο σενάριο για τον θάνατο της γυναίκας είναι ο στραγγαλισμός. Την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μια κόρη, η οποία την ώρα της δολοφονίας δεν ήταν στο σπίτι. Οι αστυνομικοί την αναζητούν για να λάβουν κατάθεση και να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Στο νοσοκομείο «Αττικό» ο δράστης της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα μετά την προσαγωγή του, ο δράστης υπέστη επιληπτική κρίση και αποφασίστηκε να διακομιστεί στο «Αττικό» νοσοκομείο, συνοδεία αστυνομικών.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί εξετάζουν αν ο 50χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα, καθώς φέρεται ότι είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν στο Δαφνί. Στις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν στους αστυνομικούς γείτονες ανέφεραν ότι υπήρχε παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας στο διαμέρισμα που συζούσε το ζευγάρι.

Οι γείτονες ανέφεραν ότι είχαν κληθεί και στο παρελθόν αστυνομικοί να σπεύσουν στο διαμέρισμα της Νίκαιας.

Δεν εντοπίστηκε αλκοόλ στο σπίτι

Στις αρχικές πληροφορίες αναφερόταν ότι ο δράστης -είτε επειδή αυτό δήλωσε ο ίδιος, είτε επειδή αυτό συμπέραναν οι αστυνομικοί που μίλησαν μαζί του- ήταν σε κατάσταση μέθης όταν ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ για την πράξη του.

Παρά ταύτα, η εικόνα αυτή δεν φαίνεται να ισχύει και κατά τις έρευνες που έγιναν στο ισόγειο διαμέρισμα δεν βρέθηκε κάποιο μπουκάλι με αλκοόλ.

Πηγή: iefimerida.gr