Γυναικοκτονία στη Νίκαια: «Τσακωθήκαμε όπως συνήθως και τη σκότωσα» οι πρώτες δηλώσεις του 50χρονου

αστυνομικός ξυλοδαρμός

Έπαθε επιληπτική κρίση μετά τη σύλληψη του

Σε σοκ παραμένει η χώρα μετά την πρώτη γυναικοκτονία για το 2023 στη Νίκαια, με 50χρονο να σκοτώνει την 54χρονη σύζυγό του με τα ίδια του τα χέρια και έπειτα να καλεί την αστυνομία και να ομολογεί.

Η βίαιη συμπεριφορά του 50χρονου στη Νίκαια, πατέρα ανήλικου κοριτσιού, είχε ξεκινήσει – σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων- εδώ και χρόνια, ενώ ο δράστης είχε νοσηλευτεί για ένα διάστημα στο Δαφνί και έκανε κατάχρηση αλκοόλ.

Τα λόγια του μετά τη φρικιαστική ενέργεια βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Τσακωθήκαμε όπως συνήθως και τη σκότωσα» ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το Star, στους αστυνομικούς που τον ρώτησαν: «γιατί το έκανες;».

Όταν μπήκαν στο σπίτι του δράματος οι αστυνομικοί, ο δράστης τους περίμενε για να τον συλλάβουν. Καθόταν στον καναπέ, ακριβώς δίπλα στο πτώμα της γυναίκας του.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στη Νίκαια: Στο νοσοκομείο ο 50χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του – Υπήρχε ιστορικό βίας

Λίγο μετά τη σύλληψή του, έπαθε κρίση επιληψίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν». Ωστόσο, πριν από λίγες ώρες οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, όπου θα περάσει όλο το βράδυ και τη Δευτέρα το πρωί θα οδηγηθεί στα δικαστήρια Πειραιά.

Οι σοκαριστικές περιγραφές των γειτόνων

«Μέθαγε, την χτύπαγε, μετά καλούσε ασθενοφόρο, μετά την ξαναχτύπαγε». Με τα λόγια αυτά, στα οποία αποτυπώνεται η φρίκη της βίας, κάτοικοι της Νίκαιας περιγράφουν την αρρωστημένη σχέση ανάμεσα στον 50χρονομε την 54χρονη.

Γείτονες περιγράφουν, ειδικότερα, συστηματική κακοποίηση του θύματος από τον δράστη ο οποίος είχε συλληφθεί το 2017 και 2019 για ενδοικογενειακή βία.

Ωστόσο, η 54χρονη δήλωνε ότι δεν επιθυμούσε ποινική δίωξη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αστυνομικοί τον έπαιρναν ακόμα και για προστατευτική φύλαξη στο Τμήμα αφού τον έβρισκαν στο δρόμο σε κατάθεση μέθης χωρίς να μπορεί να δώσει στοιχεία ταυτοποίησης.

Η ανήλικη δεν ήταν παρούσα στο τραγικό περιστατικό καθώς τη φιλοξενούσε η γιαγιά της στη Σαλαμίνα, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες είχε βιώσει άλλα επεισόδια βίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 05:20 τα ξημερώματα της Κυριακής ο δράστης κάλεσε την Αστυνομία λέγοντας: «Ελάτε σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου».

Κατά την προσαγωγή του ο 50χρονος έπαθε επιληπτική κρίση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν.

Πηγή: protothema.gr